Måndag morgon: Färsk hybris

Måndag morgon: Färsk hybris

John Börén kliver ur sängen med lätta steg och ett glatt humör.

Motala
Måndag morgon och det är ett uppvaknande som känns efterlängtat. Spår av segerns sötma sitter fortfarande klistrat på läpparna och ekot av fem måljubel ringer ännu i öronen. Även om det till stor del beror på ett par månader långt vinteruppehåll så känns det som att det var längesedan det kändes så här.

En klar vinst efter en formidabel andra halvlek där ett namnkunnigt allsvenskt motstånd fullständigt detroniserades. Med en startelva som inte många kunde gissa sig till och trots ett tidigt underläge efter yrvaket försvarsspel. Vi vann igen, Malmö vann igen.

I god konkurrens var Sebastian Jörgensens match och två mål eftermiddagens stora glädjeämne. Lasse Berg Johnsens dominans och nyttighet på det centrala mittfältet var ett annat. Och så Taha Ali förstås, likt en brustablett i ett glas champagne virvlade han in och stal showen med sina flinka fötter.

Låt vara att det bara är i mars månad och det är långt till både europakval och medaljstrid. IFK Norrköping är ett lag under uppbyggnad och den första halvleken var i ärlighetens namn inte lika fantastisk. Men ändå, ibland måste man unna sig lite. Färsk hybris går inte att överskatta.

Semifinal på lördag mot ett annat klassiskt lag. Vägen till final ligger öppen och där väntar högst troligt försäsongsstarka Djurgården. Det vore högst uppseendeväckande om cuppokalen kommer att spelas om och delas ut på någon annan arena än Tele2 i år med tanke på hur förbundets slumpgenerator brukar fungera. Repris på 2022? Kanske det.

Ha en fortsatt skön morgon och vecka alla mästare.

Framåt Malmö!
 

John Börén2024-03-11 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????