MFF vann mot Lyngby i genrepet
2-0.

MFF vann mot Lyngby i genrepet

Om en vecka, lite drygt, är MFF tillbaka i Allsvenskan och i dag vann man mot danska Lyngby.

Malmö FF är tillbaka i matchspel och i dag mötte man Lyngby från Danmark i en träningsmatch. Lyngby som ifjol slutade tia i danska ligan och för oss kanske framförallt är känt som Anders Christiansens moderklubb.

Som förväntat blev det många byten under matchens gång och i startelvan saknades ju exempelvis Sergio Pena och Derek Cornelius som är iväg på Copa America och även nyförvärvet Sead Haksabanovic.

Startelvan:
Dahlin
Stryger Larsen, Ponne, Zätterström, Olsson
Loukili, Oliver Berg
Bolin, AC, Rosengren
Botheim

Det var ingen stor förstahalvlek för ett MFF som hade lite svårt att hitta spelet och samspelen, men det var inte helt utan chanser. Närmast var Hugo Bolin som träffade virket efter en kvart, men första halvleken slutade mållös.

I andra halvlek fick MFF bättre kontroll över händelserna och AC satte 1-0 på frispark efter en knapp timme. Efter det följde en lång rad byten för MFF och endast Zätterström stannade kvar på plan.

Inhoppande Nanasi var pigg och var också mannen som satte 2-0 när Sebastian Jörgensens inlägg hittade rätt och Nanasi var säker i läget.

2-0 till MFF som inte gör en stor match men sett till träningsmatch var det mycket som var bra.

  - Jag har förståelse för att det ser ut som det gör för vi har inte lagt någon tid på matchförberedelser som vi brukar. Vi har tränat hårt i veckan, det var väldigt varmt vilket gör att vi stundtals ser rätt trötta ut. I andra halvlek så blir bättre tycker jag och överlag finns det några saker vi kan ta med oss. Och inga skador, det var viktigt, säger Rydström till MFF.se.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-06-28 19:48:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????