5 - 1

Överkörning på Bravida Arena

Ett steg närmre allsvenskt spel efter en 5-1 seger mot Landskrona BoIS!

Vilken match. Vilka mål. Vilken härlig seger.

Utsikten stod för en gedigen insats när man under lördagen besegrade Landskrona BoIS på Bravida Arena med klara 5 – 1.

– Total utklassning. Vi var bättre än dem från minut ett till minut 90. Vi bara körde över dem totalt. De hade något läge, men vi hade väl 15 lägen. Helt rättvist med seger, säger Erik Westermark till GP, Westermark som stod för ett riktigt drömmål och dessutom två assist.

De mörkblå spelade i perioder ut hela sitt offensiva register och med en skarprättare likt Lucas Hedlund längst fram får man alltid spets i sina attacker.

Landskrona är alltid ett lag som bjuder upp till offensiv fotboll så de som tog sig till Bravida Arena denna dag fick verkligen valuta för entrén. Utsikten tog ledningen tidigt, men gästerna kvitterade (Emil Lindman) och hade efter det även ytterligare möjligheter.

Kiken drev dock spelet och kom väldigt snabbt fram till bra chanser. Predrag Randelovic var exempelvis helt fri men stoppades av Landskronas målvakt Khaddoura för ett nytt ledningsmål.

Sen kom ett för matchen avgörande ryck. Två mål inom loppet av en minut.
Två otroliga drömmål.

Först cykelsparkade nyförvärvet William Milovanovic in 2 – 1 i bortre gaveln i 32:a minuten och strax senare dundrade Erik Westermark in 3 – 1 med en vänstervolley i första krysset.

Vilka mål!

Landskrona hade efter det en rejäl uppförsbacke och med ett effektivt Utsikten på jakt så kom man egentligen aldrig nära. Gästerna hade dock en bra inledning av den andra halvleken men allt hopp om kontakt släcktes när Lucas Hedlund kontrade in 4 – 1.

Utsiktens nummer nio är fortsatt het. Kanske var även 1 – 0 hans då Fredrik Martinsson skott styrdes in över mållinjen och ytterligare en kasse skulle komma när han distinkt prickade in 5 – 1 efter inspel från kanten.

Farten i attackerna var slående från Utsikten som när man väl gick fram mer eller mindre trampade pedalen i botten.

Bosko Orovic hade en lång skadelista att ta hänsyn till inför matchen. Karl Bohm, Melker Österberg och Sebastian Lagerlund är borta sedan tidigare och sedan Jönköping förra helgen har man även tappat Allan Mohideen, Alexander Faltsetas och Jesper Brandt.

Precis som mot Jönköping för ett par veckor sedan fick truppen visa sin bredd, hur spelare kliver in och bidrar med arbetsmoral. Fint att se.

Precis som William Milovanovic comeback. Som om han aldrig varit borta!

– Det känns bra att vara hemma. Jag kände att jag ville vara med på den resan Utsikten håller på att göra nu och det löste sig. Det ser bra ut och jag trivs riktigt bra här. Säger Milovanovic till GP.