Studenternas, 2022-09-04 15:00

Sirius - Djurgården

Publikfest att vänta när Sirius tar emot Djurgården
Filip Rogic i duell med den före detta Sirius-spelaren Elias Andersson

Publikfest att vänta när Sirius tar emot Djurgården

Det är dags för Sirius att möta Djurgården i den 21:a omgången av Allsvenskan. Det förväntas bli slutsålt på läktaren och det kommer att bli en riktig publikfest.

Sirius ska ta emot Djurgården på Söndag den 3:e September. Ett formstarkt Djurgården som inte har förlorat en allsvensk match sedan den 22:a Maj tidigare i år.

Sirius spelade i Torsdags mot Sandvikens IF borta i den andra omgången av Svenska Cupen. Sirius vann med 2-0 efter två mål av Christian Kouakou och är därför klara för gruppspel i Svenska Cupen som spelas våren 2023. 

Truppen:
Andreas Murbeck Korsbandsskada, borta resten av säsongen
Patrik Karlsson Lagemyr knäskada, borta resten av säsongen
Kristopher Da Graca huvudskada, missar matchen mot Djurgården
Patrick Nwadike Korsbandsskada, Tränar med laget och förväntas vara tillbaka senare i höst.

Om jag skulle få ta ut min egna startelva inför matchen så hade den sett ut såhär:
3-5-2
David Mitov Nilsson
JVP, Björkström, Mathisen
Bjarnason, Rogic, Roche, Stensson, Larson
Sugita, Kouakou

Det enda som sticker ut i min elva är att jag vill se Karl Larson från start. Karl har en väldigt hög lägstanivå är ju våran trotjänare. Jag tycker Ómarsson har varit okej sen han kom till Sirius men han känns lite valpig vilket inte är något förvånande och jag tror att han kommer utvecklas enormt under nästa säsong. Dennis Widgren tycker jag varit lite sisådär. Har inte fått någon riktig bild av han som spelare denna säsong.  Jag tror dock inte att Karl Larson kommer få starta men hade jag fått bestämma så är han given i denna match.

Vi ligger på en nionde plats i den allsvenska tabellen med 25 inspelade poäng. Djurgården ligger på en andra plats med 41 poäng, 3 poäng från serieledande BK Häcken. 

Det förväntas bli slutsålt på Studenternas IP imorgon. Jag hoppas på att få se mycket blåsvart på läktaren och på stan innan matchen då jag vet att det tyvärr finns ganska många individer i missat vilket lag som gäller här i Uppsala. Var med och sjung fram Sirius till nya poäng. 
Uppsala är blåsvart!

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2022-09-03 17:13:00
Author

Fler artiklar om Sirius