Gamla Ullevi, 2023-07-29 15:00

Örgryte - Brage
1 - 1

Revanschdags mot Brage

Revanschdags mot Brage

Efter fem raka förluster i Superettan och sex om man räknar in träningsmatchen mot Utsikten befinner sig Sällskapet i en kris liknande fjolårets, brist på vinnarmentalitet som hindrar oss från att hålla tätt och prestera när det är skarpt läge. Idag hoppas vi få en vändning i det hela när ÖIS tar emot IK Brage på Gamla Ullevi.

Att vara rödblå är inte alltid en dans på rosor och det kan kännas svårt att hitta ljuspunkter när laget man älskar sviker i prestationerna. Särskilt svårt blir det när man år efter varit tvungen att konstatera att vi blandar oss i ytterligare en bottenstrid på grund av en bristande vinnarkultur. När Jeffrey Aubynns mannar kliver ut på plan ser man så mycket potential i spelidén och de kan ge sken av ett lag som inte befinner sig på en svag 15e plats i serien, men något saknas. Något saknas när man förlorar 2-0 mot Skövde i årets kanske viktigaste match och kan konstatera att resultatet var helt rättvist. Absolut behöver vi värva fler spelare, hitta identitet och ta den stundande krisen på fullaste allvar men jag menar också att det ibland inte krävs så mycket mer en någon passning i rätt riktning och ett bra avslut för att ta sig ur det mörkaste mörkret. 

Det senaste debaclet mot IK Brage var återigen en sådan där match där det kändes lite som att vi spelade matchen mot oss själva. Visst gjorde Brage en imponerande insats med sina tio man på plan men lyckas man förlora mot 10 man så är den enda katastrofanalysen att något inte klickar mentalt. Det känns svårt att tro helt och hållet på att den aspekten är förändrad i dagsläget men om laget är inställsamma, resoluta i sitt beslutsfattande och sliter som vargar ute på plan är jag säker på att vi inte skämmer ut oss som vi gjorde uppe i Borlänge utan att vi istället står med den första trepoängaren sedan derbyt.

I dagens match kan vi gladeligen konstatera att Hampus Dahlqvist kommer tillbaka från sin skadefrånvaro men även att Hady Saleh Karim är uttagningsbar igen efter avstängning. Vi ser även att Jonathan Drott saknas i dagens trupp då han drog på sig sitt sjätte gula mot Skövde vilket innebär avstängning, saknas gör även Anton Andreasson, Sargon Abraham och Aydarus Abukar som fortsatt dras med skadebekymmer. Utropstecknet i dagens trupp är Kevin Holmén som i nummer 6 förhoppningsvis ska få visa upp sig i den rödblåa tröjan för första gången.

Motståndarna från Borlänge har kommit av sig lite efter sin starka period och sin seger mot oss då dem första åkte på ett riktigt dråpslag då man förlorade mot ett AFC Eskilstuna med 2-1 på bortaplan som man får betrakta som en av seriens sämre lag men även mot det betydligt starkare Östers IF med samma resultat hemma på Domnarvsvallen. 

Någon som i Brage läger tonat upp sig lite som talisman är Ieltsin Camoes som i dagsläget står noterad för 5 mål och 2 assist på 15 spelade matcher varav 10 från start, definitivt en spelare vi behöver se upp med och där det kommer krävas ett resolut försvar för att hindra portugisen från att näta. Till sin hjälp i offensiven har han även den HBK utlånade Emil Tot Wikström som minst sagt gjorde en imponerande återkomst mot oss i katastrofmatchen i Borlänge där han minst sagt briljerade på sin vänsterkant.
Brage huserar fortsatt med mittfältsankaret Seth Hellberg som förhoppningsvis inte blir utvisad i dagens match, vi vet ju vad som hände senast. Bakom sig har han en stabil defensiv i form med generalerna Alexander Zetterström och Jonathan Tamimi i spetsen.

För att återkoppla till textens inledning så krävs det inte mer än en match för att få någon slags vändning på den kris som tonat upp sig efter derbysegern. Det betyder inte att vi ska glömma alla de större frågor och problem som kanske hämmar Sällskapet men idag kan mycket förändras om vi bärgar en seger. Som min grymma kollega Sören Pauli klokt tweetade så krävs det alltså tre poäng för att åter befinna sig på säker mark, sex poäng upp till en sjätteplats och totalt 45 poäng kvar att spela om. Det är alltså inte över utan det handlar nu om att ta match för match och få ut maximalt av varje batalj så befinner vi oss helt plötsligt i en helt annan position. Men på andra sidan finns även en potentiell förlust som bara inte får ske, en eventuell förlust skulle leda till att vi grottar ner oss djupare och djupare i de problem som sitter djupt rotade i föreningen och spär på den förlorarkultur som håller oss tillbaka år efter år. Seger är det enda alternativet, men oavsett seger eller förlust ska vi alltid ställa upp för världens anrikaste Sällskap och ge vårt allt på Gamla Ullevi för att rödblått ska segra. Så slut upp idag så slår tar vi revansch mot Brage och firar in en seger tillsammans på Gamla Ullevi!

Spelartruppen
1. Sixten Mohlin
2. Linus Tagesson
3. Jonathan Azulay
5. Christoffer Styffe
6. Kevin Holmén
8. Amel Mujanic
9. Viktor Lundberg
10. Nicklas Bärkroth
11. Noah Christoffersson
12. Mathias Nilsson
14. Daniel Paulson
15. Isak Dahlqvist
17. Hampus Dahlqvist
21. Mubaarak Nuh
22. Marcus Haglind Sangré
23. Hady Saleh Karim
24. William Svensson
28. Erion Sadiku
 

Love Sandén 2023-07-29 10:46:56
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK