Sex och Jävligt Offside - Tillbaka med besked
Hugo Bolin (t.v.) gjorde två mål mot Halmstad.

Sex och Jävligt Offside - Tillbaka med besked

Allsvenskan är igång igen och MFF återstartade med en riktig femetta!

Återstart (2)
Jag spinner vidare på listkollega Carl Angerborns etta från förra veckan. Återstart efter ett uppehåll är alltid hett efterlängtat och en sådan återstart som Di Blåe bjöd på i söndags gör ju inte saken sämre! MFF bjöd kanske inte på en helt perfekt match, men till slut lossnade det ordentligt och vi inledde höstsäsongen, om man nu kan kalla det så i juli, med en riktig femetta. Formen från våren tycks alltså vara väl konserverad och nu är det bara att ånga på.



Kungen (NY)
Medan det pågår ett EM nere i Tyskland där den kanske störste stjärnan, Kylian Mbappé, har misslyckats att nå sin potential efter en näsfraktur och därefter spel med ansiktsmask, visade Kungen av allsvenskan, Isaac Kiese Thelin, att mannen bakom masken också kan ligga bakom segrar på fotbollsplanen. Med ledningsmålet till 2-1 och fint förspel till parhästen Erik Botheims 3-1 visade IKT att han fortfarande är i sitt livs form, alldeles oavsett näsfraktur och mask. Det är fantastiskt att se vår superforward i år.


Make LOVE - Not VAR (NY)
Det kan inte upprepas tillräckligt många gånger, det är fantastiskt att få se fotboll inför fullsatta engagerade läktare utan att behöva känna det hämmande förbehållet att varje situation i straffområdet kan bli föremål för en passionsdödande och kärlekskvävande VAR-granskning.
Allsvenskan framstår mer och mer som fotbollens vackra rena undantag, utom räckhåll för FIFA:s och UEFA:s klåfingriga försök att strömlinjeforma fotbollen till en slätstruken mainstreamprodukt vars enda värde är vad den genererar i pengar. I allsvenskan flödar kärleken och föreningsdemokratin och kanske kan vi bli en förebild för fler länder som tröttnat på den "moderna fotbollen".

Prinsen (NY)
Om Isaac Kiese Thelin är kung just nu har det även uppenbarat sig en prins som tycks vara redo för att axla både krona och mantel den dag skytteligaledaren vill abdikera. Hugo Bolin har nu alltså gjort fyra mål på de senaste fyra matcherna och att prata om ett riktigt genombrott är på intet sätt överdrivet.
Den snart 21-årige Boråspojken har haft en nästan explosionsartad utveckling i år och kommer att bli en vass tillgång i Henrik Rydströms arsenal både som offensiv mittfältare, ytter eller renodlad anfallare. Det blir inte lätt för vår coach att hålla Hugo utanför startelvan framöver. Innan vi stänger denna punkten vill jag även nämna Nils Zetterström som också han fick ett litet genombrott i söndags efter en utomordentligt fin match i backlinjen. Återväxten lever!

Niklas Moisander (2)
Jag recyclar även Carls femte punkt från förra veckan.
Niklas Moisander kan man uppenbarligen inte räkna ut. Den finländske veteranen har haft otur med skador till och från under hela sin MFF-sejour, men tack vare en extrem professionalism och styrka har han kommit tillbaka varje gång utan att synbart ha påverkats av sin frånvaro. I söndags var det ånyo dags för en Moisandercomeback och inhoppet kröntes av en helt magisk 80-metersassist till Hugo Bolins 5-1 och det känns ju sällsynt vältajmat att vår backveteran är tillbaka lagom till Europaspelet.

AC:s mål (NY)
Det tog sin lilla tid efter Anders Christiansens comeback innan första målet kom, men äntligen har vår kapten fått göra mål igen. AC höll sig påpassligt framme och bredsidade behärskat in 1-0 i söndags och jag tror det betydde väldigt mycket för honom. Nu är han åter både en startspelare och poängspelare, vilket säkert bygger självförtroende och styrka. Precis som i Moisanders fall är det ovärderligt att våra rutinerade ess kommer i form lagom till Europaspelet och AC:s stegvisa uppväxling lovar mycket gott.


OFFSIDE
Osäkerheten om vad som skall hända i truppen under transferfönstret stör en aning. Kommer Peña, Nanasi och Cornelius vara kvar i höst eller kommer våra nyckelspelare försvinna precis när de kommer att behövas som mest?
Det är en nervös tid och även om vi just nu ligger på ett fint transferplus efter bombköpet av Sead Haksabanovic är det högst sannolikt att vi i stället är på minus efter att fönstret stängt. Jag har svårt att släppa den malande oron.

 

Pontus Kroon2024-07-10 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????