Sommarsilly med MFF - Abubakari lämnar
Klar för MFF. Köps loss för mellan 10-15 miljoner kronor enligt uppgift.

Sommarsilly med MFF - Abubakari lämnar

Fönstret är öppet - Spelare kommer och spelare går.

Rykten in
Stefan Gartenmann - Midtjylland
Gasetten uppger att MFF kollar på Gartenmann. 27-årig mittback som har ett år kvar på kontraktet hos danska mästarna. Har varit utanför truppen på slutet och kan vara en intressant förstärkning. Färdig spelare.

David Torres - Real Valladolid
En ung spansk mittback med fin vänsterfot. Tros få svårt att få speltid i nyligen uppflyttade Real Valladolid kommande säsong och MFF ser nu en öppning.


Klara in
Sead Haksabanovic - Celtic
Köps loss från Celtic efter att ha varit utlånad till Stoke den gångna säsongen.
Har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Colin Rösler - Mjällby
Uwe Röslers son Colin har imponerat i Mjällby och både Djurgården och MFF var ute efter mittbacken. Prislappen tros dock vara relativt hög - 15 miljoner kronor. 24-årig mittback som är en av seriens bästa duellspelare.
Nu är han klar. Strax före deadline för att skicka in spelarlistan för mötet med PAOK skickade MFF ut nyheten att man skrivit ett kontrakt över 3.5 år med Colin.

Moustafa  Zeinda - Åter från lån
Var utlånad till Hatta i Saudiarabien men fick mycket knapert med speltid. Har nu återvänt. Oklar framtid.

Klara ut
Derek Cornelius - Marseille
Då var det klart. Cornelius flyttar till franska storklubben Marseille. Övergången är bekräftad. Cornelius vann såväl cup- som SM-guld på sin sejour i MFF som stannade vid 1,5 år. Övergången tros kosta fransmännen runt 50 miljoner kronor. Mittbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt. 

Joseph Ceesay - Cesena
Var utlånad till IFK Norrköping under våren och har väl inte direkt varit en succé. Återvände, men försvinner igen. Lånas ut ett år till italienska Cesena i Serie B.

Mahame Siby - FC Martigues
Utlånad till franska Bastia i division 2. Återvänder nu efter att inte ha köpts loss. Lånas ut direkt igen till division 2 i Frankrike - men nu till FC Martigues.

Matej Chalus - Banik Ostrava
Köps loss av Ostrava efter att ha varit utlånad till Slovan Liberec under förra säsongen.

Emmanuel Lomotey - Ethnikos Achna
Var utlånad till klubben förra säsongen och köps nu loss.

Patriot Sejdiu - Roda
Lånas ut igen efter hans år i Holland. Lånas ut ett år.

Malik Abubakari - Lyngby
Varit i danska Viborg men återvände till Malmö bara för att återigen vända mot Danmark. Lyngby köper loss den 24 år unge anfallaren som totalt gjorde 38 matcher för MFF. Abubakari får nummer 9 i Lyngby och har skrivit på ett treårskontrakt.



Rykten ut
Sebastian Nanasi - Diverse
Seriens bästa spelare är såklart jagad och det ska väl mycket till för att Nanasi ska spela hos oss i höst? Sevilla, St Etienne och Werder Bremen uppges alla vara sugna på att lägga upp runt 100 miljoner kronor.

Avskrivna rykten
Filip Helander - Omonia Nicosia
Knappast ett större rykte, men har nu lämnat Danmark och flyttar till Cypern. Har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Sergio Pena - Lima
Ryktats framförallt vara på väg tillbaka till Peru. Ett rykte gör gällande att Alianza Lima köper loss Pena och att han sen lånas ut till oss under hösten.
Har utgående kontrakt. Har förlängt kontraktet till 2025.

Övriga uppgifter
Kenan Busuladzic

Det hör inte till vanligheterna, men redaktionen på Himmelriket kan faktiskt avslöja från säker källa att den 17-årige supertalangen Kenan Busuladzic kommer att skriva ett A-lagskontrakt inom kort. Den talangfulle mittfältaren kom till MFF P19 förra sommaren från Oskarshamns AIK och är redan uppe och tränar regelbundet med A-laget. I april gjorde Busuladzic till och med sin allsvenska debut när han fick ett kortare inhopp i 4-0 segern borta mot IFK Värnamo. 

Busuladzic sägs redan ha mycket internationellt intresse på sig och därför agerar nu MFF för att inte riskera att gå i miste om denna talang. Det ska röra sig om ett treårskontrakt då man inte kan skriva längre än tre år innan man är 18.
 

Himmelriketulf.nilsson@svenskafans.com2024-08-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????