Lagbanner
"Jakob hoppas på att bli helt frikänd"
Det uppmärksammade fallet går vidare till Högsta domstolen.

"Jakob hoppas på att bli helt frikänd"

Djurgårdens nyförvärv Jakob Lilja valde att överklaga sin dom för misshandel och fick prövningstillstånd i Högsta domstolen. Den 30 maj blir det en ny muntlig förhandling. – Jakob hoppas på att bli helt frikänd eller lindrigare påföljd, säger forwardens advokat Mats Tornéus till Expressen.

I matchen mellan Rögle och Malmö den 5 mars 2015 delade Jakob Lilja ut en crosschecking i nacken på Malmös Jens Olsson. Utöver en tio matchers lång avstängning av disciplinnämnden togs händelsen vidare till civil domstol.

Där fälldes Lilja i början av 2017 för misshandel av både tingsrätten och därefter hovrätten och han dömdes till villkorlig dom och dagsböter. Efter hovrättens beslut valde Liljas advokat Mats Tornéus att överklaga till Högsta domstolen, vilket slutade med att prövningstillståndet beviljades.

Nu står det klart att en ny muntlig förhandling i Högsta domstolen kommer att ske den 30 maj, vilket är drygt tre år efter själva crosscheckingen som Lilja delade ut.
– Det har varit en lång process men Jakob är väldigt glad över att det prövas i Högsta domstolen och att han beviljats en ny muntlig förhandling. Det är ovanligt, säger Mats Tornéus till Expressen.
– Jakob hoppas på att bli helt frikänd eller få en lindrigare påföljd. Det är väldigt positivt att man tar upp det så att vi får ett prejudikat.

Lilja värvades till Djurgården inför den kommande säsongen från Linköping HC, där han noterades för 22 poäng på 40 matcher. Kontraktet med DIF sträcker sig över de kommande två åren.

Anton Högsander2018-05-08 11:26:00
Author

Fler artiklar om Djurgården