Akademi: Marcelo Flores till Tigres

Det är en gosse med en ganska brokig bakgrund som lämnar oss. Inte brokig i form av kriminalitet och tokig uppväxt utan snarare att han har vandrat runt en del. Marcelo Flores Dorrell föddes i Ontario, Canada av mexikansk/kanaadensiska föräldrar. Som tonåring landade familjen i England och gossen tog sig in i Ipswich ungdomsfotboll. Där gjorde han snabbt avtryck och värvades 2019 till Arsenals akademi. Den då 16årige Flores hade chansen att representera England, Canada eller Mexico. 
2021 gav han beskedet att det blir Mexico, som blir hans val och 2022 fick han debutera för landslaget under Gerardo Martino. Samtidigt fick han chans att pröva på spel i den spanska andraligan hos Real Oviedo. Det blev dussinet matcher utan större framgång, men ett spel i seniorligan ger ändå erfarenhet.
Nu växlar han för gott till mexikanska Tigres eller som klubben egentligen heter Club de Fútbol Tigres de la Universidad Autónoma de Nuevo León. Mexikanska ligan är som flera sydamerikanska- uppdelade i höst och vinter-säsong och med en mängd kpoefficienter som bedömer upp-gång och nedgång.  Under 2022/23 så vann Tigres det som kallas Clausura- dvs vårsäsongens slutspel. 
Ett stort tack och lycka till, Marcelo Flores. 

TV: Arsenal replikerar direkt – Ödegaard kvitterar
 

Magnus Falk2023-09-11 08:27:00
Author

Fler artiklar om Arsenal