Tottenham Hotspur Stadium, 2023-01-15 17:30

Tottenham - Arsenal

Conte ska få stopp på Arsenal
Derby.

Conte ska få stopp på Arsenal

Tottenham har det inte lätt. Spelet hackar samtidigt som rivalen Arsenal leder ligan med fem poäng. Det kan bli en jobbig söndag för Spurs.

Det finns säsonger då det känns bra att möta Arsenal. Det här är inte en sån säsong. Trots spel på hemmaplan känns det riktigt jobbigt. Arsenal har ett otroligt självförtroende som får laget att överprestera. Vad Spurs håller på med är svårare att förstå.


Kan Kulusevski ta nästa steg?
Dejan Kulusevski är en stjärna. Efter att ha blivit petad under säsongsinledningen är han nu helt självskriven om han bara är hel och frisk. Frågan är om han är redo att ta nästa steg i utvecklingen genom att göra avtryck i den här matchen. Han var visserligen med i startelvan när Spurs vann detta möte med 3-0 förra säsongen, men då var det andra som lyste mer. På förhand känns Kulusevski som Spurs hopp nu när Antonio Conte säger att han ska vara redo för spel.

Arsenal ligger elva poäng före Spurs. Det är mycket. Spurs har slutat före Arsenal i sex raka säsonger, men den här gången blir det tufft. Conte har inte helt uteslutit att Richarlison eller Rodrigo Bentancur kan vara tillbaka till den här matchen, men även om framförallt den senare är extremt saknad så skulle det överraska om Conte chansade med någon i startelvan. Kanske ligger istället Oliver Skipp närmast att ta den så viktiga platsen bredvid Pierre Emile Højbjerg på det centrala mittfältet. Yves Bissouma har inte övertygat och även om inte heller Skipp imponerat den här säsongen så vet han vad ett derby mot Arsenal handlar om.


Arsenal favorit trots bortaplan
i höstens derby var Arsenal totalt överlägsna och 3-1 var i underkant. Trots detta vet man inte hur det hade slutat om inte Emerson Royal blivit utvisad vid ställningen 2-1 till Arsenal och med halvtimmen kvar att spela. Arsenal har bara förlorat en ligamatch den här säsongen, mot Manchester United i september. Arsenal ligger fem poäng före tvåan Manchester City med en match mindre spelad. Det mesta går alltså Arsenals väg, men Gabriel Jesus är fortfarande borta vilket ändå borde störa laget lite. Arsenal kliver utan tvekan in som favorit i denna match, trots att det är Spurs som spelar hemma.


Möjlig startelva Spurs:
Lloris
Romero Dier Lenglet
Doherty Højbjerg Skipp Perišic
Kulusevski Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-01-14 15:42:00
Author

Fler artiklar om Tottenham