Lagbanner
Inför Aston Villa - Chelsea

Inför Aston Villa - Chelsea

Midsommarhelgen börjar lida mot sitt slut och Aston Villa står inför sin andra hemmamatch denna vecka. Denna gång är det Chelsea, The Blues som gästar Villa Park. Efter en minst sagt konstig Coronavår känns det ändå okej att vi är igång igen, nu fortsätter jakten på poäng för att hålla oss över strecket och att stanna kvar i Premier League.

Chelsea

The Blues ligger i dagsläget på en fjärdeplats i tabellen och har inför uppstarten av Premier League vunnit två träningsmatcher. Det är ju ganska svårt att veta hur formen är för Chelsea då vi inte sett något spel alls av laget inför dagens drabbning. Dock verkar de ställa upp med en stark och skadefri trupp. Historiskt sett ligger vi ganska jämt vad gäller vinster och förluster, men The Blues har under senare år sprungit ifrån oss vad gäller vinster. Idag får vi antagligen återse vår Villahjälte och målskytt från förra säsongen, nämligen Tammy Abraham. Vi får hoppas att han inte gör några mål på oss idag!

Aston Villa

I onsdags satt vi återigen bänkade med våra fina underlägg för att äntligen få se vårt kära Villa spela igen, där en trepoängare kändes som ett måste!!
Det var väldigt trevligt att få se alla spelare på planen igen, och att McGinn var tillbaka förstås. Å andra sidan fick man nästan lite feeling av att det spelades en träningsmatch i typ Partille…

Villa startade första halvlek helt okej, med några fina anfall och några målchanser. Davis stod för den vassaste målchansen men Henderson (Sheffield United) räddade reflexmässigt och Villa förblev mållösa matchen igenom. Då ska även tilläggas att vi fick 12!! hörnor som vi borde förvaltat betydligt bättre. På det stora hela måste vi bli hetare i straffområdet.

Idag hoppas vi på ett piggare och hungrigare lag, och laguppställningen blir förmodligen som senast. Vi tror att Davis får fortsatt förtroende och Nyland vaktar buren.

En tuff drabbning väntar oss idag men vi förväntar oss en vinst med 2 – 1.

Catrin och Matte