Lagbanner
Ny julnöt att knäcka - Villa tar emot Leicester

Ny julnöt att knäcka - Villa tar emot Leicester

Matcherna duggar tätt och ännu tuffare kommer det bli när vi gått in i december och det kommande årsskiftet med alla matcher. I morgon väntar en ny svår uppgift för Aston Villa. Pånyttfödda Leicester City under ledning av Brendan Rodgers ligger tvåa i tabellen och reser till Villa Park med förhoppningen om att fortsätta haka på Liverpool i toppen. Rodgers skrev igår på för en förlängning med Leicester till 2025!

Leicester stod 2015/16 för en av fotbollsvärldens största skrällar när man tog guld i Premier League i konkurrens med alla giganter. En imponerande insats över hela säsongen. Annars är nog klubben mest känd som ett jojo-lag, likt svenska Gais, som åker ner och går upp ur divisioner typ hela tiden.
Jag tog mig lite tid för en pratstund med en Leicestersupporter jag känner sedan många år tillbaka, Lars-Olof Lindberg i Trollhättan. Han är och har varit engagerad som ledare inom damfotbollen i Trollhättan i många, många år, och har sedan 70-talet varit en hängiven supporter till Leicester

-Att vara Leicestersupporter har ju varit mest en kamp i Championship och något år i Premier League fram tills för några år sedan då en rik affärsman från Thailand tog över. Han var beredd på att satsa lite mer än vad som varit mot förr. Nu känns det naturligtvis riktigt bra, även om det alltid känts bra.
Varför ligger Leicester i toppen i år?

-Brendan Rodgers har ju gjort ett fantastiskt jobb med laget. Vi har fått in bra spelare senaste två säsongerna där Maddison sticker ut, en underbar lirare. Han blir inte billigare än Maquire! Ser ut som laget har en harmoni, där alla gör allt för tre poäng.

Men hur kommer det sig att du håller på Leicester?. 

-Leicester var i Trollhättan 1976 och som liten parvel var jag med i Trollhättans FK:s fotbollskola och där fick vi besök av en viss Frank Worthington. Efter det var jag såld.
-Ska jag tillägga att vi vinner i morgon?

Efter ett par säsonger med sämre resultat så är Leicester nu uppe på en andra plats där framförallt försvarsspelet imponerer. Endast nio insläppta mål på 15 matcher säger det mesta. Leicester har åtta raka vinster där 9-0 borta mot Southampton sticker ut!

Det här blir en hård julnöt för Villa att knäcka, men absolut inte omöjlig. Det är hemma på Villa Park och där är Villa starka! Och de senaste två matcherna som givit en poäng, United borta och Chelsea borta, har ändå visat att Aston Villa hör hemma i Premier League.
I Aston Villa är Guilbert tillbaka efter avstängning. Vilka som spelar är ännu oklart, Hourihanes insats senast lämnar en del att önska, men Smith backar honom. För övrigt finns inte så mycket nytt att säga om Villa, men El Ghazi kan vara tillgänglig i morgon, det är en välkommen nyhet! Han tränade idag på förmiddagen. Davies och Steer fortfarande borta.
Senaste ryktet?
Werder Bremens forward Milot Rashica ryktas vara intressant för Aston Villa.

Rolig fakta:
Peter Shilton, Gary Lineker och Emile Heskey är profiler skolade i Leicesters akademi.
Under VM 2018 hade Leicester med 10 spelare i olika landslagstrupper.


Matchen TV-sänds på Viasat/Viaplay kl 15:00 8/12.
Svenska Spels odds: 4.55 - 4.05 - 1.76
W88:s odds: 4.40 - 3.95 - 1.76

W88 är huvudsponsor för Aston Villa och Leicesters “Official betting partner”.
Det var allt för denna gång.
Up The Villa!