Oakwell, 2023-03-07 20:45

Barnsley - Portsmouth
3 - 1

Barnsley-Portsmouth 3-1

Barnsley-Portsmouth 3-1

Ett smart spelande Barnsley kunde rättvist vinna hemma på Oakwell inför 10968 åskådare.

Barnsley var nära att få en riktig drömstart, klockan hade inte ens tickat över minuten när Herbie Kane väggade sig in i straffområdet och serverade Adam Phillips framför mål, dock riktade inte Phillips sitt avslut bättre än att bollen hamnade i Maceys skopa.
Efter den inledningen tar Portsmouth över bollinnehavet, man bygger upp sina anfall grundligt och rullar boll bakifrån medan Barnsley mer spelar på snabba omställningar och försöker vinna bollen högt med hård press.
Just detta skulle ge resultat i matchens 17:e minut när Portsmouth drällde lite bollen på mittplanen, Phillips lyckades stjäla den och satte full fart mot mål. Strax utanför straffområdet släppte han ut bollen till vänster för James Norwood som ensam med målvakten kunde rulla in 1-0 för Barnsley.
En ledning som Barnsley skulle utöka bara 3 minuter senare. James Norwood tog sig igenom på mitten genom att slå en tunnel, släppte vidare bollen till Phillips. Phillips tittade upp och hittade Nicky Cadden till höger som hamnat på "fel" kant efter en tidigare fast situation. Cadden levererar nästan alltid inlägg med bra precision med sin känsliga vänsterfot, men nu från högerkanten visade han att den också kan mer än att lyfta in bollar i boxen. 
Cadden bröt in i planen och skruvade in bollen i det bortre krysset, otagbart för Macey.  Ett riktigt vackert mål och Caddens första på Oakwell.

Barnsley har sedan en riktigt bra chans att utöka ledningen ytterligare i den 44:e minuten. Återigen efter bollvinst högt upp planen och en snabb omställning. Men Macey hann ner och räddade Adam Phillips avslut till en hörna och Barnsley fick nöja sig med att ta med en 2-0 ledning in till paus.

En halvlek där Portsmouth har dominerat bollinnehavet, 59-41. Men som man fått ut väldigt lite av, 13-3 i avslut och 5-0 i avslut på mål för Barnsley är siffror som vittnar om det. 

Halvtid 2-0

Portsmouth fortsätter på den inslagna linjen med stort bollinnehav under den andra halvleken. Men man börjar också skapa lite chanser och den 49:e minuten reducerar man med sitt första avslut på mål, och inte helt oväntat är det skyttekungen Colby Bishop som gör det.
Joe Rafferty lyfte in ett perfekt inlägg från höger och en helt omarkerad Bishop fick ostörd gå upp och nicka in 2-1 målet. Ett riktigt bra avslut och helt otagbart för Harry Isted.
Det fick vara match igen i 11 minuter innan Barnsley skulle avgöra denna tillställningen med sitt 3-1 mål. Jordan Williams lyfte en fin boll över Portsmouths backlinje för James Norwood att löpa på. Norwood tog sig ner på högerkanten, tittade upp och serverade Devante Cole centralt som vräkte sig fram och styrde upp bollen i nättaket från nära håll.
Portsmouth spelar fin fotboll, de håller bollen inom laget men denna kvällen kändes det ineffektivt. Det gick lite för långsamt och det gjorde att de hela tiden fick möta ett uppställt Barnsley som låg rätt i försvarsposition.
Då är vi riktigt svåra att göra mål på. Samtidigt flyttade Portsmouth fram mycket folk så när Barnsley väl vann tillbaka bollen så fanns det stor ytor att kontra på. Det är också så två av målen kommer till.  
Jag tycker Barnsley gör en riktigt bra match, spelar smart och vinner rättvist. Adam Phillips förtjänar extra beröm, det gör också James Norwood och Devante Cole för allt löpande de bidrar med, det gjorde att Portsmouths försvarare sällan fick tid på sig i sin speluppbyggnad. 

Barnsley-Portsmouth 3-1
1-0 Norwood  17
2-0 Cadden  20
2-1 Bishop  49
3-1 Cole  60

Publik: 10968

Laguppställning 3-5-2

Isted
B.Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Connell, Phillips(Benson), Kane(L.Thomas), Cadden(Larkeche)
Norwood(Tedic), Cole(Watters)
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-03-08 07:31:48
Author

Fler artiklar om Barnsley