Birmingham lyfter sig i rättan tid
Ska Gary Rowett rädda Birmingham från nedflyttning till League One?

Birmingham lyfter sig i rättan tid

En övertygande 3-0-seger hemma mot Coventry gjorde att Birmingham City tog sig upp från nedflyttningsträsket och nu kan ha saker och ting i egna händer i de tre sista matcherna för säsongen.

Tillförordnade manager Gary Rowett kom in för att leda Birmingham City under de åtta sista matcherna i Championship. Det hade hittils gått sisådär – efter förlust i förlängningen mot Queen’s Park Rangers blev det seger mot Preston, men sedan förlust mot Leicester, också i slutminuterna. I onsdags spelade ett väldigt desillusionerat Blues-lag mot Cardiff som vann och Blues-spelarna såg ut som ointressade zombies.

Men i hemmamatchen mot Coventry blev det andra tongångar. Rowett petade Juninho Bacuna, Jordan James och Emanuel Aiwu och in kom Keshi Anderson, Tyler Roberts och Ivan Sunjic allt medan Krystian Bielik fick förtroendet att spela innerback tillsammans med lagkaptenen Dion Sanderson.

Inför ett fullsatt St Andrew’s@Knighthead Park, och med ägaren Tom Wagner spatserande in inför hemmapubliken inför matchen för att egga publiken, spelade Birmingham sin kanske bästa match hittills under säsongen och vann med 3-0. I alla de fem utsålda hemmamatcherna som Birmingham spelat har det blivit vinst – vilket bevisar hur viktigt det är att ha full support från hemmafansen.

Tyler Roberts spelade fram Keshi Anderson som skickade in bollen framför motståndarmålet och Coventry-backen Bobby Thomas gjorde självmål. Ivan Sunjic fick till ett fantastiskt fint skott efter av hörna av Paik Seung.ho och gjorde 2-0 – det var Sunjics första mål på två år och han var nära till tårarna efter den fina prestationen. Det var också det första målet på väldigt länge som vi gjort efter en fast situation. Sedan, i andra halvlek, lade Roberts en lysande passning fram till Jay Stansfield som löpte in och grejade 3-0.

Nu återstår tre lördagsmatcher. Först borta mot Rotherham, som redan är nedflyttningsklara, men det gäller då för Birmingham att verkligen spela som det vore en cupfinal. Sedan väntar Huddersfield, också borta, och det blir en riktig thriller. Huddersfield ligger på 22:a plats och såg ut att ha bärgat tre viktiga poäng i den senaste omgången, men i tionde övertidsminuten kunde Nahki Wells kvittera för Bristol City. Därefter väntar Norwich hemma och om Norwich då har säkrat play-off-plats, då man nu ligger på sjätte plats så finns goda chanser för Birmingham att vinna den matchen – och i så fall förmodar jag att det blir ett utsålt hus igen.

Klubbens ägare Tom Wagner och hans företag Knighthead har under de senaste veckorna presenterat fantastiskt ambitiösa planer för Birmingham. Man har köpt en stor tomt som använts för motorsport och där är det tänkt att man ska bygga en ny stadion, som kommer att bli någonting riktigt stort, något i likhet med vad Manchester City och Arsenal har.

Wagner tror till 100% på Birmingham City och det tror jag att också Gary Rowett gör. Nu är det då upp till spelarna att visa vad de går för i de tre återstående matcherna.

KRO

 

Jan Hökerberg2024-04-14 15:46:00
Author

Fler artiklar om Birmingham