Brentford Community Stadium, 2023-01-02 18:30

Brentford - Liverpool
3 - 1

Brentford - Liverpool 3-1: Året inleddes på sämsta sätt

Det nya året inleddes på måndagskvällen på sämsta tänkbara sätt för Liverpool när man förlorade i London.

Dagen efter att han tillhört klubben i fem år ledde Virgil van Dijk ut Liverpool som kapten då ordinarie lagkaptenen Jordan Henderson saknades på grund av hjärnskakning. Bredvid sig som mittbackspartner gjorde Ibrahima Konaté sin första match sedan VM-finalen för två veckor sedan.

Det hann inte gå många minuter innan Brentfordfansen började sjunga “you’re just a shit Andy Carroll” om Darwin Núñez och redan i den åttonde minuten fick man anledning att höja volymen då uruguayanen efter att ha rundat hemmamålvakten ändå inte hittade nätet.

Tio minuter senare skulle istället Brentford få nätkänning. Först räddade Alisson ett jätteläge men på hörnan som följde blev Konaté olycksgubbe då han knäade in bollen i eget mål.

Resten av halvleken skulle fortsätta i en enda lång mardröm för Liverpools del. Förutom någon enstaka Tsimikas-chans så var det hemmalaget som gång efter gång skapade panik och kaos i offensivt straffområde. Liverpool var inte lika påkopplade mentalt och Alisson tvingades vittja nätet ytterligare tre gånger. Hade det inte varit för bortdömda offsidemål hade Liverpool legat under med 0-4 i paus, men hälften av målen togs bort efter granskning och Brentfords ledning efter första halvlek stannade vid “endast” 2-0.

Ut till andra halvlek leddes Liverpool inte längre av van Dijk eftersom lagkaptenen tillsammans med Tsimikas och Elliott byttes ut och ersattes av Matip, Robertson och Keita. Att Klopp hade rytit till i pausvilan märktes och Núñez trodde sig ha dödad demonerna när han omedelbart gjorde mål, men för tredje gången i matchen underkändes ett mål för offside. Minuten senare reducerade Liverpool ändå genom Oxlade-Chamberlain som för övrigt var en av få Liverpoolspelare som inte behövde skämmas denna kväll.

Liverpool gjorde överlag en något bättre andra halva av matchen men förutom några långskott och en småfarlig hörna fick man ingen jättechans, eller ja förutom när Núñez än en gång fick tid på sig att skjuta, men ni vet ju alla hur det går då. Anfallaren drog även på sig en frustrationsvarning och innan matchen tog slut kontrade Brentford in ytterligare ett mål efter att Konaté inte hängt med i svängarna.

Efter fyra raka ligasegrar fick det nya året nu sämsta tänkbara start. Med tanke på hur det sett ut i de föregående matcherna var väl ett självförtroendeladdat Brentford på bortaplan dock ingen högoddsare för ett poängtapp, men självklart är det tungt att det sker och vad som på riktigt hade kunnat innebära en strid om de översta tabellplaceringarna rann istället ut i sanden, åtminstone för dagsläget.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-01-02 20:39:52