Euro 2024: Fokus på Armando Broja

Chelsea-kollen med fokus på Armando Broja: En analys av prestationen på planen efter att Italien vunnit mot Albanien med 2-1.

Chelsea:s Armando Broja visade upp en blandad prestation under de 77 minuter han spenderade på planen,  han visade prov på sin tekniska skicklighet genom att framgångsrikt genomföra en dribbling.
Detta enskilda ögonblick av briljans understryker hans förmåga att hantera bollen under press.

Trots att han inte bidrog med några mål eller assist, hade Broja en passningsprecision på 70% med 7 lyckade passningar av 10.
Detta antyder att han spelar en roll i lagets uppbyggnadsspel, även om hans slutprodukt i form av målchanser kan förbättras.

Hans fysiska närvaro var tydlig i duellspelet där han vann 4 av 9 markdueller och imponerande nog vann alla 3 luftdueller han deltog i. Dessa belyser hans styrka och förmåga att dominera i luftrummet.

Brojas insats kan ses som stabil med tanke på motståndet mot regerande mästarna Italien, men för att nå nästa nivå i sitt spel behöver han utveckla sin förmåga att vara mer avgörande framför mål. Med fortsatt fokus på positionering och avslut kan Broja utvecklas till en mer komplett anfallare som inte bara deltar i spelet utan också avgör matcher för sitt land.

Sammanfattning av Statistik:

Det återstår att se hur om Broja kommer att använda denna match som en läroprocess och hur han kommer att anpassa sitt spel för att maximera sin effektivitet på planen i nästa match.
Nästa match för Armando Broja är 19/6(Onsdag) mot Kroatien (15:00)

Matchrapport: Italien 2 - 1 Albanien

I en spännande match mellan Italien och Albanien , slutade det till slut med en seger för Italien med 2-1. Trots en stark insats från det albanska laget, där Armando Broja startade ensam på topp, lyckades Italien vända matchen och säkra vinsten.

Matchsammanfattning

Första halvlek:

1’ - Mål! Albanien tog en tidig ledning genom Nedim Bajrami som satte bollen i mål med ett skott från högra sidan av straffområdet.
11’ - Mål! Italien kvitterade snabbt genom Alessandro Bastoni som nickade in bollen efter en hörna.
16’ - Mål! Italien tog ledningen med 2-1 genom Nicolò Barella som sköt från straffområdet.

Andra halvlek:

52’ - Armando Broja fick gult kort efter en frisparkssituation. Han var en konstant fara för det italienska försvaret och vann flera frisparkar för Albanien.
77’ - Armando Broja byttes ut mot Rey Manaj efter en stark insats. Broja hade skapat flera chanser och var central i Albaniens anfallsspel.

Slutminuterna:

Matchen blev intensiv i de sista minuterna med flera byten och frisparkar. Mario Mitaj hade en sista chans för Albanien i den 96:e minuten, men skottet gick över.