Chelsea - Manchester U
4 - 3

Chelsea vann galen match mot Manchester United – Palmer hattrickhjälte
Cole Palmer frälste Chelsea. Igen.

Äntligen har Chelsea vunnit mot Manchester United i Premier League igen. Det krävdes en verklig holmgång och sju mål, men nu är mardrömssviten bruten. Allt tack vare Cole Palmer, som avgjorde på ”Fergie time” – för Chelsea!

Vi fick något så udda som en torsdagsmatch i Premier League. Mauricio Pochettino valde att formera exakt samma elva som inledde matchen mot Burnley i lördags:

Petrovic; Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Enzo; Palmer, Gallagher, Mudryk; Jackson

Chelsea behövde inte många minuter för att få Stamford Bridge att jubla. De kungsblå spelade sig fram på högerkanten, Malo Gustos inspel styrdes på en rödklädd försvarare och landade perfekt hos Conor Gallagher. Kaptenen klippte till direkt och 1–0 smet in under Onana! Antony stod för Manchester Uniteed första avslut på mål, vilket blev en komfortabel räddning för Djordje Petrovic.

Med dryga kvarten spelad satte Nico Jackson igång en omställning med en fin yttersida. Mykhailo Mudryk väntade in Marc Cucurellas löpning in i straffområdet, som där fälldes av den hemåtjobbande Antony. Inte mycket kontakt, men brassen var inte i närheten av bollen och Jared Gilletts beslut ifrågasattes inte av VAR-rummet. Vid straffpunkten återfanns såklart Cole Palmer. Skottet borrades ned i det högra hörnet och engelsmannen har därmed mål i sex raka hemmamatcher. 2–0! Nästa heta målchans fick Axel Disasi efter en inläggsfrispark, men trots bristen på bevakning skickades nicken över ribban. Strax därefter fick Mudryk avsluta en omställning, men tvingades skjuta ur snäv vinkel och prickade bara burgaveln.

Gusto tilldelades matchens första varning efter att ha stoppat en United-kontring. Frisparken rensades ut av Chelsea-försvaret till Mainoo, som klippte till på halvvolley. En fin träff, men tillräckligt nära Petrovic för att serben skulle slippa svettas. Chelsea hade full kontroll. De vann dueller, andrabollarna studsade rätt, men i den 34:e minuten bjöds bortalaget in i matchen igen. En förlupen boll fick många spelare att koppla av, men Antony höll spelet vid liv. Caicedo stod för en brytning, men slog sedan bollen blint bakom Badiashile. Garnacho högg, och kunde ensam med Petrovic rulla in 2–1.

Chelsea såg ut att vara skärrade för en stund, men vaknade till liv. Enzo tvingade Onana till en bra räddning med ett tungt skott. Returen rann ut till hörna, som samlades upp av kameruniern. Målvakten satte snabbt igång en omställning. Efter ett kantbyte slog Dalot ett inlägg mot Petrovic vänstra stolpe. I förvirringen tilläts Bruno Fernandes nicka in 2–2 vid den bortre stolpen. De röda djävlarna tackade och tog emot när Chelsea gläntade på dörren till en upphämtning. Hemmalaget avslutade tilläggstiden bäst när Gallagher prickade stolpen. Någon återställd ledning blev det dock inte innan det blåstes för halvtid.

Inledningen på den andra halvleken var kaosartad. Lagen turades om att kontra mot varandra, skapade bra skottlägen, bara för att se dem blockerade och spelet vända åt ett annat håll. Jackson fick till ett avslut på mål, men Onana räddade. Fernandes fick öppet läge vid The Shed, men skickade bollen en bra bit över ribban. Halvleken var blott tio minuter gammal när Disasi stod för en karbonkopia på Caicedos felpass i första. Med hjälp av landsmannen Badiashile kunde dock Disasi hinna ifatt Höjlund och blockera skottet till en hörna. När Chelsea samlat sig testade Palmer skott från distans, men Onana stod pall.

Tjugo minuter in i halvleken såg Chelsea ut att ha fått kontroll på matchbilden. Äntligen skulle vi få ett slut tennismatchen med kontringar åt vart och vartannat håll. Då tappade Badiashile bollen en bit in på offensiv planhalva, och de Manchester United stormade iväg mot Petrovic kasse. Chelsea-keepern hamnade på halvdistans när bollen studsade upp framför Garnacho, som stötte in 2–3 med pannan. Tappet väckte en reaktion från tränarbänken. Pochettino ersatte Mudryk och Caicedo med Sterling och Chukwuemeka. Två målchanser från Palmers fot och Disasis panna hann vi se innan nästa dubbelbyte kom. Chalobah och Gilchrist tog platserna till höger i backlinjen medan Disasi och Gusto klev av.

Pochettinos sista drag blev att kasta in Noni Madueke istället för Gallagher. Yttern vaskade direkt fram ett skottläge åt sig själv, men avslutet skickades rakt på Onana. Chelsea fick åtta tilläggsminuter att jobba med, men fick plötsligt svårt att spela sig igenom Uniteds försvar, som dittills läckt som ett såll. Det krävdes en individuell prestation för att bryta mönstret. Den stod Madueke för i den sjunde tilläggsminuten, som ryckte sig förbi en tröttkörd Dalot. Portugisen föll över Madueke och Gillett pekade på straffpunkten igen. Palmer lade upp bollen på straffpunkten för andra gången denna afton. Samma hörn, iskallt. 3–3 och de värsta fiaskorubrikerna suddades ut.

Dalot var revanschsugen och rusade upp med bollen för att försöka gottgöra sitt misstag. Chalobah bröt, och Chelsea kunde ställa om. De kungsblå var otroligt nog fyra mot en vid ett tillfälle. Jacksons passning gick åt vänster, där Sterlings skott styrdes utanför. På ”Fergie time” slogs hörnan kort till Palmer, som krutade in 4–3 via McTominay! Football, bloody hell.