Chelseas ägare Todd Boehly bekräftar utbyggnation av Stamford Bridge
Stamford Bridges ikoniska adress SW6, verkar bli kvar som hem för Chelsea FC.

Chelseas ägare Todd Boehly bekräftar utbyggnation av Stamford Bridge

Chelsea ägaren Todd Boehly har bekräftat sitt åtagande gällande renoveringen av Stamford Bridge. Tidigare planer på att flytta till en arena med plats för 60 000 åskådare i Earls Court är därför inte längre aktuellt.

Chelsea ägaren Todd Boehly har bekräftat sitt åtagande gällande utvecklingen av Stamford Bridge, trots rykten om att flytta klubben till en annan plats.

Det har varit snack om att nya platser har övervägts, bland annat en arena med kapacitet på 60 000 åskådare i Earls Court, vilket skulle vara en betydande uppgradering mot de 42 000 som Stamford Bridge tar in.

Stamford Bridge är avsevärt mindre än resten av topplagens arenor och förra ägaren Roman Abramovich hade funderat på en ny hemmaplan som skulle jämna ut spelfältet mot rivalerna.

Den amerikanske affärsmannen har lovat ägarna av Stamford Bridge att han kommer utöka arenan istället för att lämna platsen.

Aktieägarna som äger London klubbens arena, Chelsea Pitch Owners (CPO), sa: ”De nya ägarna har bekräftat sitt åtagande till utbyggnationen av stadion.”
“Förväntningarna är därför att gruppens arbetsmängd kommer öka tillsammans med att projektet börjar ta fart.”

Sportsmail rapporterade så sent som för en månad sen att Earls Court planerna var uppe för diskussion igen, efter att först ha tagits upp av Abromovich-regimen 2013.
Den möjligheten har nu dementerats av Boehly då han har bekräftat att klubben kommer stanna i sitt historiska hem.

För att få tillåtelse att flytta från Stamford Bridge skulle Chelsea behöva få ett godkännande av Chelsea Pitch Owners (CPO).
Gruppen äger tomträttigheterna till Stamford Bridge på ett 180-årigt hyreskontrakt. Utan deras tillstånd skulle klubben behöva ge upp namnet Chelsea FC om de bestämde sig för att flytta.

Delägaren Jonathan Goldstein avslöjade tidigare i år att de planerade att påbörja renoveringen av Stamford Bridge redan nästa år.

Entreprenören är en av många investerare i konsortiet som leds av Todd Boehly. De tog över från förre ägaren Abramovich efter att ryssen blivit sanktionerad på grund av sitt hemlands invasion av grannarna Ukraina.

Goldstein har erkänt att Premier League klubben arbetar för att erhålla ett planeringstillstånd för renoveringen av arenan inom de nästkommande tolv månaderna – trots att han kallat det omöjligt att investera i Storbritannien under ledarskapet av den konservativa premiärministern Liz Truss.

Han sa: “Vi tittar väldigt seriöst på utbyggnationen… vi kommer starta planeringsprocessen under nästa år och vi hoppas att regeringen stödjer oss och ser det som en katalysator för utveckling.”

“Det enda problemet är självklart räntehanteringen då det blir mycket dyrare att utveckla.” När han fick frågan om klubben skulle avvakta med fortskridandet av processen, svarade han: ”Nej, nej, vi kommer fortsätta så snabbt och så beslutsamt som vi kan.”

“Det är ett stort projekt med många olika beståndsdelar och vi är just nu i ett tidigt skede. Men vi kommer kämpa vidare för att vi tror på affärsidén, på Chelsea FC och på området. Över tid vet vi att Stamford Bridge behöver en upprustning.”

Han tillade: “Tre statliga investeringsfonder har sagt till oss att Storbritannien inte är aktuellt just nu. De vill hellre analysera, avvakta och vänta. I dagsläget går det inte att investera i Storbritannien.”

Källa: dailymail.co.uk
 

TV: Drönarbilder över Stamford Bridge
 

Lukas Engblom 2022-12-08 12:27:00
Author

Fler artiklar om Chelsea