Dagen efter: Richarlison ska peta nummer 7?
Richarlison är het.

Dagen efter: Richarlison ska peta nummer 7?

Tottenham lyckades besegra Marseille efter en fin insats av Richarlison. Till helgen väntar ett möte med Manchester City, och kanske är det matchen då Heung-min Son kommer igång. Emil Stiernman svarar på några aktuella frågor

1. Richarlison nickade in två fina mål. Har han tagit en given startplats nu?

- Ja, två väldigt fina mål. Vid det andra målet visar han fantastiskt luftspel med den lätta armbågen i ryggen på försvararen. 

Det känns bra att vi äntligen har en konkurrens och bredd längst fram i banan, något som saknats under en längre tid. I det tuffa spelschema vi har nu kommer det finnas plats att alltid spela den eller de som är i bäst form, där Richarlison just nu ska vara bland de första som Conte skriver ner i startelvan.

Frågan blir givetvis vem han ska peta, en komplex fråga i dagsläget. Jag tyckte vi saknade Dejan Kulusevski under framför allt första halvlek. Han är bättre än Richarlison som länk och felvänd i omställningarna, vilket blev märkbart. Marseilles höga backlinje borde ha straffats hårdare. Kane? Ska aldrig petas, endast vilas. Ska man endast utgå från form är vår nummer 7 till vänster den som bör stå åt sidan.


2. Heung-min Son hade fortsatta problem. Hur ska Antonio Conte få igång honom?

- Heung Min Son visar precis vad små marginaler kan göra med en fotbollsspelares självförtroende och flyt på planen. Under försäsongen såg både han och Harry Kane ut att vara i storslag. Den sistnämnde har inte heller sett jättebra ut under inledningen av säsongen, men däremot gjort sina poäng. Hade Son fått peta in en boll tidigt i ligaspelet tror jag vi hade sett en helt annan spelare ikväll mot Marseille.

Jag har länge tyckt att Son ska spelas i form, att han bara behöver lite marginaler med sig för att hitta flytet igen. 
Det tycker jag fortfarande, men det blir inte lätt för Conte nu när Richarlison knackar hårdhänt på dörren samtidigt som Dejan Kulusevski fortsätter leverera högkvalitativa insatser.

Det ska bli intressant att se Son mot Manchester City på lördag, ett motstånd som han tidigare haft väldigt roligt mot. Kanske är det exakt den matchbild han behöver för att vända på säsongen?


3. Spurs hade problem i den första halvleken. Var du orolig?

- Inte mycket. Jag tyckte matchbilden utspelade sig enligt taktiken. Vi försvarade oss väldigt kompakt och bra, och hade väldigt fina lägen att ställa om på Marseilles höga backlinje. 
Skulle vi bara ha samma matchbild i andra halvlek var jag ganska säker på att vi skulle hitta igenom med en passning i djupled. 

Det tidiga röda kortet gjorde dock att matchbilden blev annorlunda. Marseille blev naturligt lägre i sitt försvarsspel vilket oroade mig mer. 

Vi har haft svårt att bryta ner lågt stående försvar, och jag var mer rädd att vi skulle åka på snabba omställningar från motståndarna.

Vi lyckades dock vinna bollen tidigt och fortsatte trycka ner Marseille till den punkten att de inte kunde stå emot längre. Ett räknefel, 1-0, och efter det kunde vi avsluta kvällen på ett stabilt och säkert sätt. Skönt!

Spursredaktionen2022-09-08 11:33:00

Fler artiklar om Tottenham