Dagen efter: Son, Son, Son
Heung-min Son lyckades med det mesta under inhoppet mot Leicester.

Dagen efter: Son, Son, Son

Tottenham körde över Leicester med 6-2 och är fortfarande obesegrade efter sju ligamatcher. Heung-min Son fick inleda på bänken men kom in och gjorde tre mål i den andra halvleken. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Heung-min Son hoppade in och gjorde tre mål. Betyder det att han är tillbaka?

- Ja! Målen är så viktiga. Det är dessutom riktigt bra mål allihopa. Fint placerade skott en bit utifrån både med högern och med vänstern, och sen ett mål där han drar iväg på djupet.

Se vilken skillnad det blev när han fick inleda på bänken. Kanske hade han gjort succè även om han startat matchen, men det går i alla fall inte att säga att det här blev fel. Spurs har en sådan bredd att man lite då och då kan låta Son komma in med friska ben efter en timme. 


2. Att vinna en match med 6-2, vad tycker du om det?

- Ja, sådana här målfester är väl inte riktigt vad jag vill se. Det går emot hur Antonio Contr vill ha en match, och det blir ett svaghetstecken att vi ändå får en sån match. Det var konstigt redan från start med den där straffen som var märklig på så många vis, men jag väljer ändå att fokusera på Davinson Sanchez, för oavsett hur mycket motståndaren ser till att söka upp situationen för att få straffen så kan jag inte förstå vad Davinson Sanchez håller på med. Spurs har en bredd i truppen, men att bara behålla Eric Dier i trebackslinjen känns lite skakigt, och eftersom Cristian Romero fick hoppa in känns som ett tveksamt beslut av Conte.

Sen fick straffen slås om, och lite senare fick vi ett bortdömt mål för Spurs. Allt det där borde kosta, men Spurs gjorde sex mål och då ska det gå vägen ändå. Så på så sätt är väl 6-2 bra, men det känns ändå som att Contes lag ska ha bättre kontroll när ett formsvagt Leicester kommer på besök.


3. Nu väntar ett uppehåll innan bortaderbyt mot Arsenal. Fem vinster och två oavgjorde efter sju matcher måste kännas bra?

- Ja, det har sett bra ut. Spelet har kanske inte alltid varit det bästa, men spelarna har visat vinnarskalle. Att Chelsea gör en bra match och Spurs tappar poäng borta är väl inte särskilt förvånande, utan den poängen ska Spurs vara väldigt nöjt med. Poängtappet mot West Ham var surare, men där kändes det som att Conte var nöjd med poängen trots tappad ledning.

Mötet med Arsenal kommer efter ett uppehåll för landslagsspel, vilket alltid gör saker extra osäkra. Men det ska bli en oerhört intressant match att följa, framförallt hur Arsenal kommer att agera. Spurs kommer rimligtvis vara lite mer avvaktande.

Spursredaktionen2022-09-18 09:12:00

Fler artiklar om Tottenham