Damlagets vecka 8

Damlagets vecka 8

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 8

Under veckan som gått har:



Veckan inleddes med landslagsuppehåll där flera av våra kungsblå spelare var iväg på landslagsuppdrag. Några spelade cuper och andra vänskapsmatcher och är du intresserad av hur det har gått för tjejerna kan du läsa om deras matcher HÄR och HÄR.



I förra veckans artikel nämndes det att Lauren James mål mot Tottenham var nominerat till februari månads mål. I torsdags meddelade WSL att hennes mål vann och blev månadens mål.

                Du kan se målet HÄR!



Under landslagsuppehållet satte sig Melanie Leupolz ner och pratad om sin graviditet och det stöd hon har fått från klubben.
När mittfältaren förra året gick ut med sin graviditet kopplade man från klubben in en bäckenbottensspecialist som hela tiden hade koll på Leupolz status och i vilken utsträckning hon kunde träna. Detta har gett henne möjligheten att vara tillbaka nu efter årsskiftet efter att ha blivit mamma i oktober.

Denna stöttning tyskan har fått är inte självklar att de kvinnliga atleterna får, men det borde vara lika självklart för de kvinnliga idrottarna att ha familj och karriär samtidigt som det är att de manliga idrottarna har det.
Melanie Leupolz graviditet och den stöttning klubben har gett henne borde vara självklar för all tjejer som spelar fotboll där ute i världen. Det ska inte vara ett val mellan karriär och familj, det borde gå att kombinera – allt går bara man vill och får rätt stöttning!



Veckan avslutades med FA Cupens femterunda där Arsenal stod som motståndare.
Det var Arsenal som öppnade piggast men Chelsea som var det bättre laget sett till matchen i sin helhet. Ett skadedrabbat Arsenal inledde med mest bollinnehav men fick se sig besegrade efter ett distansskott från Sophie Ingle. Zinsberger fick se bollen gå utanför hennes räckvidd via stolpen och in. Inte helt otagbar, men hon fick sin revansch senare samma halvlek när hon räddade Jelena Cankovic avslut.

De kungsblå spelarna satte full fart framåt från start i den andra halvleken och 2-0 målet från Sam Kerr punkterade matchen.
Avslutningsvis backade Chelsea hem och försvarade sin ledning, vilket i sin tur gav Arsenalspelarna flera lägen att sätta en reducering. Men Berger höll sin nolla intakt när vi nu nästa helg möter just Arsenal i Ligacupfinalen.



Sam Kerr gjorde i söndags sin 100:e match i Chelseatröjan och firade genom att göra 2-0 målet när Chelsea besegrade Arsenal och tog sig vidare till kvartsfinal i FA Cupen
 



Kommande vecka:

Finalen i ligacupen spelas söndagen den 5 mars mot Arsenal. Matchen har avspark kl. 16.00 och spelas på Selhurst Park.
 

Källor:
Landslagsmatcher del 2
Landslagsmatcher del 3
Månadens mål
Melanie Leupolz
Chelsea - Arsenal

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-02-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea