Falkens funderingar 31 Oktober 2022: Reiss Nelsons dag. Äntligen.

Falkens funderingar 31 Oktober 2022: Reiss Nelsons dag. Äntligen.

Som han har väntat.
Som jag har väntat.
Reiss Nelson är så mycket Arsenal det bara går. En trägen talang som långsamt fostrats i Arsenals talangskola men med lång startsträcka. För några år sedan var han sedd som en av Englands absolut största talanger. Årsbarn med Jadon Sancho och tillika hans bästa kompis sedan ungdomsåren och tillsammans var de del av en påböjad erövring av Tyskland gjord av brittiska talanger. Sedan följde bland annat Bellingham och Musiala - även fast den sistnämnde valde Tyskland som nation. Reiss Nelson spelade i Hoffenhem som 18-åring och gjorde en hejdundrade succé på hösten, men tappade fart på våren. Åter i Gunners under Unai Emery och Mikel Artétas första séjour så gavs han många chanser, men lyckades inte slå hela vägen. Han var med i truppen som vann FA-Cupen och vann Community Shield samma höst. Men farten avtog och han var skadad länge. 2021-2022 lånades han ut till Feyenoord med mycket speltid och finalplats i UEAF Conference League, där han förlorade mot Ainsley Maitland-Niles Roma. 
Säsongen 2022-23 skulle han ta ny fart under Artéta som tror mycket på honom. Spanjoren gav honom inledningsvis mycket speltid, men efter att Bukayo Saka och Martinelli så framgångsrikt erövrat kanterna så har Nelsons speltid varit begränsad. Han skadades också i början av säsongen, men när nu Saka blev skadad så fick han chansen och tog den.
Jag är mäkta glad över att den enormt talangfulle Reiss Nelson äntligen fick och tog chansen. Hans första mål är en delikatess, med skottfint och retur upp i krysset. Andra målet en snygg skarvning. 
Lång och strävsam karriär i Gunners ungdomsled. Alltid upplyft som en av de mest talangfulla och spännande spelare, men alltid med en karriär som trasats sönder av skador eller pandemi. Efter Hoffenheim och ett år i PL2, där han också utnämndes till ligans bäste spelare, så trodde jag att tecknen i stjärnorna stod rätt, men tillfälligheternas spel spelade honom ett spratt med just pandemi-uppehåll och skada, så hans utvecking avstannade. Nu kan det vara den chansen som finns. När en av de ordinarie spelarna är skadade på kanterna, så har Reiss Nelson möjlighet att äntligen skjuta fart och visa att det finns en stor talang och obruten mark i kroppen. Jag har väntat på detta. Äntligen tog det fart för honom. 

Magnus Falk2022-10-31 09:32:36
Author

Fler artiklar om Arsenal