Fem tankar efter Sheffield United-Liverpool

Fem tankar efter Sheffield United-Liverpool

Det var verkligen inte match som kommer gå till historieböckerna. Men Liverpool knep tre oerhört viktiga poäng på bortaplan mot jumbon och hakar på i toppen. Här är redaktionens fem tankar efter matchen.

Trenden bruten.
2-2 i premiären mot Fulham, sedan två 1-0-förluster mot Nottingham Forest och Bournemouth under förra säsongen och 1-1 mot Luton tidigare den här säsongen. Noll vinster och totalt tre poäng. Det var Liverpools facit de senaste fyra matcherna på bortaplan mot nykomlingar. Väldigt skönt att Liverpool därför kunde ta en trepoängare, även om insatsen var sisådär, mot Sheffield United, dels för att bryta den negativa trenden men framför allt för att haka på i tabelltoppen.

Det dåliga bortaspelet.
Även om det blivit en del poäng har insatserna på bortaplan den här säsongen för det mesta varit undermåliga. Det är i stort sett bara matchen mot Manchester City som Liverpool gör en bra insats i lika styrka. Sedan är såklart insatserna i matcherna mot både Newcastle och Tottenham, där Liverpool drar på sig röda kort, riktigt, riktigt bra också. I övrigt finns det inte mycket att hänga i gran. Insatserna mot Luton, Sheffield United, Wolves och Brighton går det att önska betydligt mer ifrån. Lägg därtill att insatserna mot LASK Linz och Toulouse i Europa League inte heller varit bra. Det finns med andra ord en hel del att jobba på för Klopps manskap.

Mittbackskris.
Efter matchen mot Sheffield United bekräftade Klopp att Joel Matip ådragit sig en korsbandsskada som kommer hålla honom borta från spel resten av säsongen. Fruktansvärt tråkiga nyheter som kan innebära att kameruniern, som sitter på ett utgående kontrakt, kan ha gjort sin sista match i den röda tröjan. Nu står vi med van Dijk, Konaté, Quansah och Gomez, som dessutom vikarierar både som höger- och vänsterback resten av säsongen. Läge att agera i januari, va?

Offensiven utan Nunez.
Det hände verkligen ingenting kring Diaz, Gakpo och Salah mot Sheffield United. Alla tre var näst intill helt osynliga. Men direkt när Nunez byts in så skapas det chanser och det syns verkligen att gör hela laget bättre med sin enorma energi och vilja. Han bränner förvisso ett friläge efter några få minuter på plan men sedan gör han assisten till Szoboszlais mål som satte spiken i kistan. Det händer hela tiden saker när uruguayanen är på plan. Enligt mig är det helt självklart att Nunez och Salah ska spela i princip varje match. Sedan får Gakpo, Diaz, och Jota, när han är tillbaka från skada, slåss om den sista platsen.

Lilla luckan.
Manchester City tappade poäng I Premier League för fjärde raka matchen i och med förlusten mot Aston Villa, något som inte hänt sedan våren 2017. Då har det därför nu skapats en liten lucka på fyra poäng ner till City. Men sen är det väl som alltid. City växlar upp till våren och går sedan och vinner 15 raka matcher och tar hem titeln.

Liverpools seger mot Sheffield United
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-12-07 18:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool