Första träningsmatchen klar

Walsall har bråda dagar med mycket som ska fixas inför nästa säsong. Mat Sadler har ännu ingen tränarstab som stöttar honom och man har inte gjort klart med några nyförvärv och man riskerar att halka efter övriga klubbar om man inte sätter fart.

Försäsongen börjar att planeras och man gjorde i dag klart med sin första träningsmatch. Walsall kommer att spela bortamatch mot lokala Vanarama National Leaguelaget Solihull Moors den 29 juli.

Det gedigna jobbet att bygga om laget har fallit på Mat Sadlers axlar som tillsammans med Ben Boycott, Leigh Pomlett och Matt Jordan ska planera hur laget ska byggas under sommaren. Mat Sadler som blev utnämnd till ny huvudtränare förra veckan kommer få ett svårt jobb att bygga ett konkurrenskraftigt lag. 

Man behöver plocka in omkring 10-15 spelare under sommaren för att få en bra bredd på truppen. Han har ännu inte presenterat någon assisterande tränare som ska bistå med sin expertis under kommande säsong. Sadler är rätt ensam i tränarstaben då både Michael Flynn och Wayne Hatswell lämnade i april. Richard O'Kelly fanns med som assisterande tränare under de tre matcher Sadler fick ansvaret men han kommer enligt uppgift inte vara aktuell som assisterande under kommande säsong då han är 66 år och helre vill fokusera på livet som pensionär och spela golf.

Transferfönstret öppnar den 14 juni och jag misstänker att man jobbar hårt på att försöka knyta till sig nya spelare så fort som möjligt så de är med från början av försäsongsträningen. 

Pär Stener@perstener2023-05-23 21:10:13
Author

Fler artiklar om Walsall