Gusto: ‘’Vi kan vara ett av PLs bästa lag nästa säsong’’
Väldigt stark debutsäsong av Chelseas unga ytterback!

Gusto: ‘’Vi kan vara ett av PLs bästa lag nästa säsong’’

4-3 segern över Brighton i onsdags innebar Chelseas fjärde raka PL-seger. Efter en svår säsong ser Pochettinos mannar nu ut att avsluta säsongen på sjätte plats.

Malo Gusto anser att Chelsea kan vara ett av de bästa lagen i Premier League nästa säsong. Efter segern över Brighton igår ligger laget bra till att säkra Europaspel nästa säsong.

– Vi är ett mycket talangfullt lag. Det vet vi. Vi har det som krävs för att vara ett av de bästa lagen i Premier League, säger Gusto.

– Vi hade en svår säsongsstart, men vi måste avsluta säsongen starkt och det är vi på god väg att göra, tillägger ytterbacken.

Gusto anser att det unga Chelsea-laget stöttar sin tränare, trots svårigheter tidigare under säsongen.

Tio omgångar tidigare var Chelsea på tionde plats. Nu ser laget ut att avsluta säsongen på sjätte plats efter fyra raka segrar. En poäng hemma mot Bournemouth på söndag innebär en plats i Europa League nästa säsong.

– Vi måste tro på lagledningen, det är det viktigaste. Jag tror att det är orsaken varför vi förbättrade oss under de senaste matcherna. Vi måste bara njuta av spelet, hållas ihop och avsluta säsongen starkt, säger Gusto.

Den 20-årige fransmannen har haft en produktiv säsong för Chelsea. På 36 matcher i alla tävlingar har han stått för nio assist.

När Reece James varit skadad stora delar av säsongen har Gusto tagit vara på sin möjlighet. Fransmannen röstades till säsongens spelare av Cole Palmer, som sagt att han älskar att spela med Gusto.

James ersatte Gusto i andra halvlek i onsdags men visades ut efter att ha sparkat Joao Pedro. Gusto anser att laget måste stötta sin lagkapten.

– Den här säsongen var svår för Reece men vi är ett lag och vi måste stötta honom, säger Gusto.

– Han är väldigt viktig för laget och hjälper oss mycket. Han hjälper speciellt mig mycket, vi pratar mycket och jag är väldigt glad att få spela med honom, tillägger Gusto.

Gusto passar även på att hylla Christopher Nkunku, som lyckades med målskyttet mot Brighton. Gusto spelade fram till Nkunku som gjorde mål och utförde sin ‘’ballong-målgest.’’

– Vi är väldigt nöjda att han är tillbaka. Han förtjänade målet. Han kan hjälpa oss mycket med sin erfarenhet. Han är väldigt teknisk och vet hur vi ska spela. Han hjälper oss mycket, säger Gusto.

Källa: Daily Mail

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2024-05-16 20:27:47
Author

Fler artiklar om Chelsea