Hayes trivs med hemmafördel när City kommer på besök: ”En trygghet”
En av säsongens absolut viktigaste matcher står för dörren.

Hayes trivs med hemmafördel när City kommer på besök: ”En trygghet”

Fredagen levererar årets kanske största match i WSL. Chelsea välkomnar ligatvåan Manchester City till Kingsmeadow. De kungsblå har tre poängs försprång på The Cityzens, det kan vara en hel säsong som står på spel denna afton.

Tyvärr ramas fredagskvällens toppmatch in av skadebekymmer. Lauren James var uttagen i startelvan mot Crystal Palace i FA-cupen, men fick lämna sent återbud. Nu är stjärnanfallaren tillbaka. Dessutom kan Emma Hayes snart stryka två namn från listan av långtidsskadade spelare.

– Lauren är okej och tillgänglig för spel. Jag tror att Cat (Macario) kommer delta i en match under landslagsuppehållet, hon ska vara tillgänglig efter det. Millie Bright närmar sig, sannolikt är hon tillbaka efter landslagsuppehållet, säger Hayes på torsdagens presskonferens.

Chelseas kanske största superstjärna, Sam Kerr, är fortfarande i ett tidigt skede av sin rehabilitering. Det är inte bara de regerande mästarna som dras med skador. Manchester Citys mittfältsdynamo Jill Roord har även hon drabbats av en korsbandsskada.

– Sam är på bra humör, hon lunchade med oss igår. Hon är fullt fokuserad på rehaben, de första 90 dagarna efter en korsbandsskada är väldigt viktiga. Hon lägger all energi på att sätta sig själv i bästa möjliga sits.

Chelsea kryssade borta mot Manchester City tidigare denna säsong. En märklig match där Chelsea fick slita ordentligt för att hitta en kvittering trots att hemmalaget decimerades först till tio, sedan nio spelare. Då var formen på de kungsblå sisådär, men det är så här års som mästarlag börjar varva upp. Emma Hayes lag har tio raka segrar i alla tävlingar.

– Vi är på en bra plats just nu. Vi vinner, spelare får möjligheter att visa upp sig. Vi spelar på Kingsmeadow, en plats vi håller kär, så vi ser fram emot matchen, säger Hayes.

– När vi möter topplag i WSL blir det alltid en kamp. Det är väldigt annorlunda jämfört mot ett lag som har elva spelare på rätt sida bollen, du måste vara redo för det. Träningarna i veckan har handlat om hur vi ska komma till rätt lägen, och framför allt, om utförandet när vi väl kommer dit.

Den starka formkurvan illustreras kanske ännu bättre av Chelseas facit på hemmaplan i ligaspelet. 33 raka hemmamatcher i WSL utan förlust, tangerat rekord med just Manchester City. Kvällens drabbning handlar dock om att vinna, snarare än att bli ensam rekordhållare. Även om det förstnämnda villkoret automatiskt skulle innebära att det andra uppfylls.

– Jag pratar inte om rekord, då handlar fokus där istället för på prestationen. Det är så för vem som helst när man kommer hem. Det är en skön känsla, en trygghet. Vi har skapat så många fina minnen på den arenan. Spelarna har stora matcher hela tiden, detta är bara en punkt i vår säsong. Jag ser mest fram emot att höra supportrarna på läktarna. Det blir en mycket roligare upplevelse när det är fullsatt, säger Hayes.

– Vi gillar att spela på Kingsmeadow. Vi trivs där och vet att supportrarna kommer sluta upp för oss. Vi har koll på motståndet, men vi är Chelsea – för oss handlar det om att fokusera på oss själva och göra de rätta sakerna, då vet vi att det blir en bra match.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-02-16 12:29:00
Author

Fler artiklar om Chelsea