Emirates Stadium, 2022-10-30 15:00

Arsenal - Nottingham
5 - 0

Inför: Arsenal - Nottingham Forest
Toppen ställs mot botten när Arsenal behöver studsa tillbaka.

Inför: Arsenal - Nottingham Forest

Efter två svaga insatser i följd, utan någon vinst, är det dags för Arsenal att studsa tillbaka mot tabelljumbon i ligan. Toppen ställs mot botten när Nottingham Forest reser söderut för att gästa Emirates Stadium. Det är dags för Arsenal att återigen hitta vinstformen och ta tillbaka serieledningen.

Allt började mot Leeds, en svag insats men det blev till slut tre poäng ändå. Det följdes upp med ännu en halvdan insats och knapp vinst mot PSV. Därefter kunde Southampton stå emot och ta en poäng och PSV alla tre senast i veckan. Rent krasst har det varit fyra insatser från Arsenal senaste två veckorna som alla har varit relativt, eller till och med ruskigt svaga. Manchester City klev under lördagen om Arsenal och övertog förstaplatsen. Det är verkligen dags för Arteta och truppen att ta sig i kragen och köra över tabelljumbon. Serieledningen ska återtas och det finns inget annat att tre poäng efter söndagens drabbning.

Det har varit ett intensivt oktober-schema som nu når slutet. Arteta har inte roterat truppen i stort någonting i ligaspelet och bara ett fåtal spelare har fått vila några minuter i Europa. Kanske spelar det in i de knackiga resultaten som varit senast? Men också, grabbarna kan väl inte redan vara trötta efter drygt två månaders spel? Om det är förklaring så kommer resten av säsongen bli tuff, för det är många och långa månader kvar. Vi hoppas att det bara är en tillfällig formsvacka som inte gjort särskild mycket skada. Och nej, jag är inte orolig och besviken över laget, men vi kan inte blunda för att det varit fyra lite svagare insatser. Kanske har det att göra med lagets otroliga prestation i inledningen och mina förväntningar redan har skjutits upp i taket.

Nåväl, morgondagens match då. Arsenal möter Nottingham Forest hemma på Emirates Stadium i London. En match som liras klockan 15:00 och tabelltoppen tar emot ligans tabelljumbo. Trots en imponerande uddamålsvinst mot Liverpool senast och en poäng mot Brighton dessförinnan tror jag inte Nottingham Forest har något att hämta i London. Arsenal har tappat 4 poäng i ligan denna säsong, senast var det ett kryss mot Southampton. Det var en plump som Arteta inte vill upprepa och efter Man Citys uddamålsvinst kommer Arsenal svara med en vinst. Jag tror det blir gasen i botten, attacker på alla fronter och en ren överkörning av Forest.

Zinchenko, Elneny och Smith-Rowe var ännu inte tillgängliga mot PSV och vi lär inte få se någon av de tre herrarna i helgen heller. Marquinhos och Turner saknades senast också men kan finnas med i truppen mot Forest. Det är däremot inga nyckelspelare som Arteta kommer lida enormt av att mista i helgens drabbning heller. Jag tror inte det kommer vara några överraskningar i startelvan för Arsenal. Det stora frågetecknet är egentligen om Tomiyasu eller Tierney får chansen från start på vänsterbacken. Allt annat är ganska självklart om ni frågar mig. Det blir en tydlig matchbild där Arsenal styr och trycker på framåt. Första målet kommer tidigt och efter det rullar bollarna på. Stabil ledning i andra halvlek innan Arsenal kommer slå av på takten och vinna bekvämt. Svårare än så är det inte. COYG!

Förväntad startelva (4-2-3-1):
Ramsdale
White - Saliba - Gabriel - Tierney
Partey - Xhaka
Saka - Ödegaard - Martinelli
Jesus

När? Söndag 30 oktober kl 15.00
Hur? Viasat Fotboll/Viaplay
Var? Emirates Stadium, London
Tips? 3-0 (Martinelli x2, Jesus)

Isaac Turnerisaacturner_2022-10-29 19:55:04
Author

Fler artiklar om Arsenal