2019-01-01 16:00

Aston Villa - QPR

Inför Aston Villa - Queens Park Rangers

Inför Aston Villa - Queens Park Rangers

Första matchen på det nya året. Aston Villa har revansch att utkräva efter en onödig förlust på Loftus Road. Kan denna match sätta en markör för ett positivt 2019?

Queens Park Rangers
Lite likt Villas denna säsong så inledde QPR riktigt svagt för att sedan stabiliserat upp tillvaron i serien. Före matchen ligger de placeringen före Villa med en mer poäng på kontot. Manager för QPR sedan i våras är den rutinerade Steve McClaren som bland annat haft engelska landslaget och varit utomlands i Tyskland och Holland. Laget saknar de riktigt stora namnen, det mest kända namnet är tillika deras bästa målskytt Nahki Wells som är på lån från Burnley. Skador finns i backlinjen på veteranerna Cameron och Rangel.
Det är bra form i QPR med tre vinster och en oavgjord på det fyra senaste matcherna. Plus att de hållit nollan i de tre senaste dessutom. Så det är ett bortalag med bra självförtroende som gästar ett fullsatt? Villa Park på årets första dag.

Aston Villa
Skadebekymmer verkar vara en följetång i Aston Villa och det handlar ofta om långvarig frånvaro. Tuanzebe har problem med ett mellanfotsben och sägs vara borta i minst 2 månader till. Sedan ryktas det om att Grealish skada verkar vara värre än befarat och det är väldigt osäkert när han kan vara tillbaka. Nästa man på denna lista är Nyland som på träning skadade hälsenan och detta betyder med största sannolikhet att säsongen är körd för hans del. På pluskontot har vi kallat tillbaka Elphick från Hull och köpt Kalanic som ska bli vår förste keeper är det tänkt.
Ett stort bekymmer är försvarsspelet där skador och en tunn backbesättning har ställt till det för Dean Smith. Förhoppningsvis kommer januarifönstret till undsättning med några smarta nyförvärv. Det kan bli helt avgörande senare i maj.
Enligt rapporter så är inte Kalinic spelklar mot QPR och det betyder att Bunn får ta plats mellan stolparna. Sedan räknar jag med att Elphick går in direkt bredvid Chester. Det är två rutinerade herrar och förhoppningsvis ska det inte ställa till för mycket oro. Lite för många kryss senaste matcherna har gjort att tabellplaceringen blivit nästan oförändrad men det är inte längt upp till kvalplatserna. Efter ett tufft spelschema i december med flera topplag på andra sidan lättar programmet nu och det ser mycket mer överkomligt ut för att plocka flera segrar.
Framåt fortsätter Abraham att producera och tillsammans med Hourihane så har vi våra hetaste spelare men det krävs att fler kliver fram och visar att de vill bidra med mål och assist. Själv hoppas och tror jag på Adomah och Birkir kommer starta och kommer vara direkt involverade i segermatchen (som jag hoppas det blir). Det blir förhoppningsvis fullsatt och med den 12:e mannen ska det vara tillräckligt för att ställa av QPR och avancera uppåt i tabellen.

Lag och resultat
Det finns flera frågetecken för laguppställningen Då det svajat bakåt och det finns flera alternativ framåt. Men jag tror på följande elva:
Bunn, Elmo, Elphick, Chester, Hutton, Adomah, McGinn, Hourihane, Birkir, Bolasie, Abraham.
Högsta växel från start och full fart. Det blir en målfest på Villa Park och mitt tips blir 4-1.

Robert robstar Larsson2019-01-01 10:46:28
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park