Inför Barnsley-Derby

Inför Barnsley-Derby

Det lutar åt fullsatta läktare på Oakwell när tabellsexan tar emot tabellfemman på lördag.

Ett extremt formstarkt Derby blir starten på en riktigt tuff period för Barnsley. Visst nästa helg möter vi lite mer överkomliga Bristol Rovers borta men sedan följer i tur och ordning matcher mot Portsmouth, Plymouth, Wycombe, Sheffield W och Ipswich.
Det blir inte tuffare motstånd på League One nivå, och jag tror att poängskörden i dessa matcherna kommer ge en tydlig fingervisning om vi är ett lag för playoff eller ej.

Men som spelare och tränare alltid säger.
-Vi tar en match i taget.
Så därför börjar vi med att titta på lördagens motståndare. Som sagt, Derby är väldigt formstarkt, på sina 10 senaste ligamatcher har de vunnit 7, spelat 2 oavgjorda och endast förlorat en. 
Lägg där till att de redan besegrat oss två gånger denna säsongen, det senaste mötet gick av stapeln i början av detta året, då gav de oss respass ur FA-cupen.  Då var Derby det klart bättre laget och segersiffrorna skrevs till slut till 3-0.
Säsongens första möte lagen emellan spelades i slutet av Augusti, då var det jämnare men Derby drog även då det längsta strået och vann med 2-1.
Något som ger lite hopp är ändå att båda dessa matcherna spelades på Pride Park Stadium, nu är det hemma på Oakwell med en näst intill utsåld arena i ryggen.

Derby ställer oftast upp i en 4-2-3-1 formation. De har en väldigt stark defensiv, endast Bolton har släppt in färre mål.
Derby gillar att ha mycket boll och de håller den på backen. De anfaller ofta via kanterna och de skapar för det mesta väldigt mycket målchanser i matcherna som de också är bra på att ta tillvara på.
Bästa målskytten är den gamle och rutinerade David McGoldrick. Han har hunnit bli 35 år men producerar fortfarande, 13 mål i ligan har det blivit hitintills.

För Barnsley finns inga nya skador att rapportera om, däremot är Nicky Cadden som saknades förra helgen tillbaka i truppen. Cadden avstod matchen mot Cheltenham av angenäma orsaker, han blev nämligen pappa till en liten pojke.
Michael Duff ser fram emot att få spela inför utsålda läktare, det blir första gången det blir lapp på luckan sedan han tog över rodret som manager. Och att intresset för matchen är stort är inte så konstigt, skrev ju tidigare om hur formstarkt Derby är men Barnsley med 4 vinster och 1 oavgjord på sina fem senaste går det heller ingen nöd på när det gäller form.
Så förhoppningsvis är det en riktig höjdarmatch som väntar på lördag mellan tabellsexan och tabellfemman.

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Isted
B.Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Cadden, Kane, Phillips, Cadden
Cole, Norwood

You Reds!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-02-23 21:05:07
Author

Fler artiklar om Barnsley