Vitality Stadium, 2023-03-11 13:30

Bournemouth - Liverpool

Inför: Bournemouth - Liverpool

Inför: Bournemouth - Liverpool

Mer Premier League action stundar och denna gång gästar Liverpool sydkusten och Bournemouth.

Det är knappt att man har återhämtat sig efter förra helgens SJUka seger men imorgon är det dags för mer Premier League fotboll. En viktig match för de röda i jakten på topp fyra där alla poäng är fortsatt av otroligt stor vikt. Att ta tre poäng imorgon blir dessutom än viktigare då det sedan väntar en riktigt tuff period med möten mot Manchester City, Chelsea och Arsenal efter sig i ligaspelet. Med andra ord finns inget utrymme att tappa poäng mot lag som på pappret ska vara sämre.

Förra helgen höll dock Bournemouth på att chocka alla. The Cherries gick upp till en 2–0-ledning mot ligaledarna Arsenal borta på Emirates och såg ut att kunna ta med sig samtliga poäng tillbaka till sydkusten. Arsenal lyckades dock både reducera och kvittera på kort tid för att sedan långt in på stopptid trycka in 3–2 och fullborda vändningen. Ett oerhört tungt resultat, framför allt mentalt, för Bournemouth som kämpar för sin överlevnad i Premier League. Tre poäng hade inneburit att laget befunnit sig över strecket, men man får i stället infinna sig som tabelljumbo inför morgondagens möte.

För Liverpool har formkurvan stadigt börjat peka uppåt. Inför förra veckans möte mot rivalerna Manchester United hade Jürgen Klopps mannar fyra raka utan förlust i ligaspelet samt fyra hållna nollor. Ett facit som efter söndagens match utökats till fem raka matcher utan förlust och lika många nollor i följd. Under dessa matcher har det dock gått att ställa frågor till spelet som oftast sett ganska dåligt ut. Men mot Manchester United gick det inte att ifrågasätta något alls. Vilken jäkla prestation det var, helt SJUkt! Samtliga i anfallet flög, mittfältet vann matchen i matchen och försvaret såg stabilt ut. Nu hoppas jag verkligen att kommande prestationer med start från och med imorgon behåller denna kvalitet, för då ser jag inte hur vi inte ska kunna lösa en fjärdeplats.

Likt matchen mot Manchester United så var det senaste mötet mellan Liverpool och Bournemouth även det historiskt. En slakt utan dess like då The Reds pulvriserade körsbären med hela 9–0 och då tangerade det tidigare rekordet för största vinst i Premier Leagues historia. Tveksamt att något liknande utspelar sig imorgon men slutar det med tre poäng hem till Merseyside så är jag nöjd.

Skadeläget börjar faktiskt se bra ut för Liverpool. Joe Gomez och Naby Keita ser ut att eventuellt kunna finnas med i truppen imorgon medan Luis Diaz är än närmare full träning. Thiago är väl den spelare som skadeläget fortfarande är oklart. Nu hoppas jag att detta stycke inte bidrar till att spelare börjar gå sönder bara för det.

Hos hemmalaget kommer David Brooks, Junior Stanislas och Matias Vina saknas samtidigt som Lloyd Kelly, Jefferson Lerma, Marcus Tavernier, Hamed Junior Traore och Ilya Zabarnyi är tveksamma till spel.

Allt annat än tre poäng är ett oerhört fiasko imorgon. Jag har många gånger under säsongen efter vinster trott att nu äntligen vänder det, men har oftast blivit besviken. Men om vändpunkten inte var söndagens totala kross så vet jag inte vad jag ska tro längre.

Vad? Bournemouth – Liverpool i omgång 27 av Premier League

Plats? Vitality Stadium

När? Lördag, 13:30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


UR ARKIVET: Liverpools 9-0-kross av Bournemouth i höstas
 

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-03-10 13:52:00
Author

Fler artiklar om Liverpool