Stamford Bridge, 2023-04-01 18:30

Chelsea - Aston Villa

Inför Chelsea - Aston Villa
Captain, leaders, legends

Inför Chelsea - Aston Villa

Villa reser till London under lördagskvällen för en tuff utmaning mot ett Chelsea som under den senaste tiden fått lite medvind.

Hemmalaget har efter ett tungt år fått lite vind i seglen efter mycket motgångar resultatmässigt sett. Med två vinster och en oavgjord på de tre senaste matcherna har herr Potter fått lite arbetsro i en klubb som i vanliga fall inte har så mycket tålamod när det kommer till managers som inte levererar. Utöver detta har de även avancerat i Champions League. Och vi kommer vänta oss en match med ett taggat hemmalag som vill avancera i tabellen för att ges möjligheten att spela i Europa även nästkommande år. Med pengarna som investerats i spelartruppen har jag svårt att se många av deras stjärnor nöjer sig med ett mellanår utan spel i Europa.

För Villas del har man likt Chelsea en positiv trend med tre vinster och en oavgjord match på de fyra senaste matcherna. Nu efter ett landslagsuppehåll fortsätter man ju gärna den positiva trenden och åker med ambitionen om att störa ett av ligans bästa lag i hopp om poäng. Gärna tre. Och jag tror att vi har en bra chans att störa dem, bortaplan till trots om vi följer matchplan lika disciplinerat som vi visat vid flertalet tillfällen under Emerys ledning. Villa har en bra chans till poäng i matchen då vi har flera spelare med fin form däribland McGinn som kommer från fina insatser i landslaget (vinst mot Spanien bland annat) tillsammans med en Watkins som verkligen hittat formen på sistone och är i den berömda zonen som man brukar tala om när det kommer till anfallare. Kan även nämna Mings som varit en gigant i försvaret och verkligen växt ett par hack under Emery och tagit stort ansvar i Diego Carlos frånvaro. Just Watkins och Mings har varit nämnda i flera sammanhang som aktuella för landslaget men inte fått chansen på ett tag. Men fortsätter den fina formen så blir det svårt för dem att hållas utanför truppen.

Jag tror på en tuff match där marginaler kommer avgöra matchen. Och de laget som följer matchplan bäst kommer gå segrande. Båda lagen har inför matchen 38 poäng efter 27 omgångar. Chelsea aningen bättre målskillnad.Och visst vore det fantastiskt att efter matchen kunna veta att vi ligger före Chelsea i tabellen. Mot tre poäng, mitt tips nedan till trots.

Mitt tips
1-1

Trolig startelva (4-2-3-1)
Martinez; Young, Konsa, Mings, Moreno; McGinn, Luiz; Bailey, Buendia, Ramsey; Watkins

Matchen sänds på Viasat fotboll och Viaplay med matchstart 18:30.

UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak 2023-04-01 10:52:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa