Stamford Bridge, 2023-04-26 20:45

Chelsea - Brentford

Inför: Chelsea – Brentford

Inför: Chelsea – Brentford

Efter ett flertal förluster för Frank Lampard och hans lag är det nu dags att vända denna negativa trend. Chelsea kommer att möta Brentford på Stamford Bridge under onsdagskvällen. Lagen ligger just nu bredvid varandra i tabellen och Chelsea behöver verkligen börja vinna matcher igen för att öka självförtroendet.

Chelsea kommer senast från en förlust mot Real Madrid med 0–2 på hemmaplan i Champions League. Förlusten innebar att Chelsea blev utslaget i turneringen och chansen att spela europaspel nästa säsong är minimal i dagsläget. Överlag var det en godkänd prestation från laget men fortsatt är målskyttet ett stort problem för The Blues. För att summera ihop matcherna mot Real Madrid kan man enkelt säga att spanjorerna var värda att gå vidare utan diskussion. Real Madrid är ett lag som ständigt presterar när det behövs och står sällan för någon dålig insats i Champions League. För mig är den spanska giganten en stor favorit till att ta hem årets upplaga av turneringen.

Chelsea
Chelsea kommer till den här matchen med ett stukat självförtroende och många frågetecken finns just nu kring laget. Chelsea har förlorat sina fyra senaste matcher och man har även åkt ur Champions League. Nu gäller det att avsluta säsongen på ett värdigt sätt för fansen och det lär hända mycket i sommar kring klubbens framtid. Det finns ett flertal spelare som vi kommer att se i den kungsblåa-tröjan för sista gången nu under den avslutande delen av säsongen. Under dagens presskonferens bekräftade Frank Lampard att Recee James säsong är över på grund av en hamstringskada och samma sak ska även gälla Mason Mount. Kai Havertz ser också ut att missa matchen eftersom han har haft problem med ett knä. Lampard fick även en fråga gällande tränarryktena men han valde då att avfärda den frågeställningen direkt.

På förhand har Chelsea ett starkt lag på pappret inför drabbningen mot Brentford men frågan är hur spelarnas form är just nu. Under majoriteten av säsongen har hemmafansen på Stamford Bridge fått se ett blekt lag som oftast underpresterat och inte alls sett samspelta ut. Just nu befinner sig Chelsea på en elfteplats (39 poäng) och Brentford ligger på tiondeplats i ligan (44 poäng).

Brentford
Brentford har återigen gjort en stark säsong under Thomas Frank och man har redan skrapat ihop 44 poäng vilket är imponerande. Lagets främsta spelare under säsongen har varit Ivan Toney som har öst in mål i Premier League och han är ständigt ett hot för motståndaren. En annan spelare som är viktig för laget är David Raya i målet som är en stabil målvakt som försvaret kan lita på till fullo. Men den senaste tiden har det gått lite tyngre för Brentford. Den senaste matchen man vann var mot Southampton med 0–2 i mars månad. Sedan vinsten mot The Saints har laget haft det tufft i ligan och man åker till Stamford Bridge i en dålig formkurva. Brentford kommer att sakna Kristoffer Ajer, Pontus Jansson till matchen. Ännu är det oklart om Christian Norgaard kan komma till spel eller inte.

Statistik mellan lagen
De senaste fem matcherna mellan lagen har slutat i tre segrar, ett kryss och en förlust för Chelsea. När lagen möttes senast blev det 1–1 i oktober förra året. När Brenford gästade Stamford Bridge förra säsongen vann de med 1–4 vilket var en enorm skräll.

Väntad matchbild
Chelsea kommer att starta matchen i ett högt tempo och försöka visa hemmapubliken vad man går för. Brentford lär nog backa hem till en början för att känna på hur Chelsea vill styra matchen. Däremot måste man se upp för Brentfords anfallsspel där laget innefattar ett flertal duktiga och skickliga spelare. Två spelare som är viktiga för Brentfords offensiva spel är Toney och Bryan Mbuemo. Toney har bland annat noterats för 19 mål under säsongen i Premier League. Det var ett tag sen Chelsea vann på hemmaplan i ligan och nu är det dags igen att plocka hem tre poäng.

Matchfakta
Avspark: 26/4 20:45
Spelplats: Stamford Bridge 
Domare: Andrew Madley
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

TV: Highlights från det mållösa mötet i höstas 
 

Linus SjöströmLinussjostrom992023-04-25 20:04:00
Author

Fler artiklar om Chelsea