2023-12-05 21:15

Luton - Arsenal
3 - 4

Inför: Luton Town - Arsenal

Inför: Luton Town - Arsenal

Julen närmar sig med stormsteg och omgångarna duggar tätt. Efter 2-1 vinsten mot Wolves i lördags, reser Arsenal norrut för en oviss uppgift mot Luton Town på tisdag. 

Segertåget rullar vidare mot en sjätte raka seger inför tisdagsmötet på Kenilworth Road. På förhand känns detta som en enkel, men också oviss match. Det kommer inte att bli någon glamorös eller bekväm inramning i ett kallt och Mörkt Luton men skillnaden ska och bör lysa igenom. 

I de senaste två matcherna mot Lens och Wolves har anfallsspelet sett bättre ut. Den kemi, fart och kreativitet som vi har sett är precis det som vi har velat se under hela säsongen. Nu möter man Luton borta och det finns inget som tyder på att det är här som skivan kommer att hacka.
 
Just nu sitter nykomlingen på nio poäng med endast två vinster där den senaste kom för två omgångar sedan mot Crystal Palace. Däremot har laget lyckats hålla siffrorna nere under hela säsongen och har haft goda möjligheter att ta ännu fler poäng – framförallt mot topplagen. Man går trots allt in i den här matchen med två 1-0 förluster mot Manchester United och Tottenham samt ett kryss mot Liverpool i bagaget. Lagets styrka ligger mångt och mycket i defensiven, det är snarare målproduktionen som har varit det stora problemet.

Det är alltså ingen helt enkel match som Arsenal ställs inför trots nivåskillnaden. 
Men med tanke på att det näst sämsta anfallet möter ligans bästa försvar så ska den här matchen bara sluta på ett sätt. Framförallt nu när Arsenals offensiv också har börjat blomstra på riktigt. Martinelli, Saka och Jesus har börjat komma igång och nu har även norsken bakom trion börjat att hitta nätmaskorna igen. 

Bortsett från Partey och Timber är truppen näst intill skadefri, förutom Tomiyasu som eventuellt missar matchen på grund av en känning. En bra chans för rotation om inte annat där Ben White istället kan kliva in från start. Bortsett från högerbackspositionen har Arteta inga anledningar till att göra några större förändringar inför den här matchen. Han kommer återigen att ställa ut ett offensivt lag med Rice som ensam sittande mittfältare. Det enda frågetecknet är huruvida Havertz får kliva in från start istället för Trossard i nummer åtta rollen snett bakom Martin Ödegaard. Det är med andra ord en hel del lyxproblem som Arteta har att jobba med för tillfället. I nuläget kvittar det nog vem som blir den sista "gubben" han väljer att skriva ner på pappret. 

Potentiell startelva:
Raya, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Ödegaard, Rice, Trossard, Saka, Jesus, Martinelli. 

När? Tisdag 5 december kl 21:00.
Hur? Viaplay Sport.
Vad? Premier League 2023/24. 
Var? Kenilworth Road.
Tips: Vinst, 2-0. 
 

Jacob Olin Karlsson2023-12-04 21:18:00
Author

Fler artiklar om Arsenal