Inför: Manchester United - Sevilla
Spöklaget Sevilla gästar Old Trafford imorgon

Inför: Manchester United - Sevilla

Man United ska ta sig an Europa Leagues mesta mästare. United kommer in formstarka med två raka vinster och ett bra hemmafacit. Allt talar för en seger men hur kommer Manchester United utan Rashford ta sig an uppgiften imorgon?

Manchester United
Efter den tunga förlusten i Newcastle har Man United stått för två ”håll käften insatser” där man städade av Brentford och Everton rätt så komfortabelt. Slutresultatet 2–0 mot Everton speglade inte matchen då man kunde lett med 5–0 till halvleksvilan. Allt verkade lugnt framtill Rashford verkade att dra ljumsken och fick haltandes ta sig ner till spelartunneln på Old Trafford.

I Europa League har man bara förlorat en match, vilken var hemma mot Real Sociedad efter att spanjorerna fick med sig en kontroversiell straff. I åttondelen körde Man United över Real Betis och ställs nu mot ännu ett La Liga-lag med Sevilla. Det blir det tredje spanska lag som United möter i årets upplaga av Europa League. Mest imponerade är hemmafacit då man inte har förlorat på 24 raka på Old Trafford. 

På skadefronten så kommer tre nyckelpersoner att missa matchen. Luke Shaw och Alejandro Garnacho är båda ute. Allt fokus ligger på om Rashford vara eller icke-vara till matchen. I dagens presskonferens bekräftade ten Hag att Rashford kommer vara borta i ett par matchen men hur länge vet vi inte exakt.
 
Min startelva (4-2-3-1): de Gea – Wan Bissaka, Martinez, Varane, Malacia ­– Casemiro, Eriksen ­– Antony, Fernandes, Sancho - Martial

Motivering:
Det blir en hyfsad orörd elva från senaste matchen som jag vill se starta mot Sevilla. Med Casemiro och Eriksen båda äntligen tillgängliga så måste de in i elvan. Det kan tyckas hårt mot Scott McTominay som har varit bra senaste tiden och är i jättebra form. Men jag tycker samtidigt att Casemiro och Eriksen är vår bästa mittfältsduo och ska starta i de viktiga matcherna. Den stora frågan är hur man ersätter Rashford i anfallet. Här hade jag valt Garnacho före Sancho om han inte var skadad. Men jag tycker att detta anfall är det bästa möjliga som man kan ha i nuläget, även om jag inte tycker det är optimalt. Antony har en tendens att falla ur matcher och Sancho har haft en svajig säsong hittills. Bruno Fernandes kommer ha en enorm viktig roll framöver i Rashfords frånvaro. Sen ska Martial starta före Weghorst alla dagar i veckan.

Sevilla
Spanska lag har historiskt sätt aldrig varit lätta för Man United. Det blev en smärtsam kväll när Sevilla slog ut Man United ur Champions League 2018. Klubben befinner sig i en annan sits nu, då laget befinner sig på 13:e plats i La Liga med bara fem poäng ifrån nedflyttning. Laget har bara vunnit tre av deras senaste tio matcher i ligaspelet. Senaste resultatet i ligaspelet var 2-2 mot Celta Vigo förra fredagen.

Mycket talar för att United ska vinna matchen komfortabelt. Men Sevilla är dock trots allt mesta mästarna när det gäller Europa League-troféer, då man har vunnit turneringen sex gånger. Senaste trofén kom 2020 och att vinna turningen är Sevillas sista hopp för att få Champions League fotboll nästa säsong. Sevilla är också ett rejält spöklag då de har besegrat Man United i de tre senaste mötena. 

På skadesituationen kommer huvudtränaren Jose Luis Mendilibar vara utan Joan Jordan, Jesus Manuel Corona och Pape Cheikh. Alex Telles som är på lån från Man United får lov att spela och kanske kommer att starta.

Trolig startelva (3-5-2): Bono - Montiel, Bade, Gudelj, Acuna - Fernando, Rakitic - Ocampos, Torres, Lamela - En-Nesyri

Tre snackisar inför matchen

1. Hur ersätter man 28 mål?
Rashford har varit Man Uniteds viktigaste spelare i år och öst in mål. När varken han eller Casemiro spelare har det en stor påverkan i spelet och United blir försvagat. Som tur är har vi Casemiro tillbaka för att få stabilitet i mittfältet men det är en stor oro vem som kommer göra målen framåt? I min motivering av startelvan skrev jag att Bruno kommer behöva dra ett stort lass framöver för att hjälpa i målskyttet och det offensiva spelet. Martial, Sancho eller Antony är inte en tillförlitlig trio offensivt, men har nu fått en ordentlig chans att bevisa sig. Rashford bidrar inte bara med målskyttet men han ger även ytor till sina medspelare då han drar till sig fokus och tar löpningar bakom försvaret. Jag tror Bruno Fernandes kommer vara direkt avgörande för att United inte ska tappa sin form när Rashford är borta, då han gör mycket poäng och måste vara ledaren på offensiven. 


2. Betydelsen av Casemiro och Eriksen
Om Bruno är ledare för offensiven, så har United saknat två mittfältsgeneraler. Avsaknaden av Casemiro och Eriksen har varit påtaglig och nu har man båda tillgängliga i samma match. Jag vet inte exakt hur ten Hag tänker göra med duon. Är det värt att riskera och ge båda 90 minuter imorgon eller tar han det försiktigt, särskilt med tanke på Eriksen. Om Rashford blir borta en längre tid har vi inte råd med ett avbräck av vare sig Casemiro eller Eriksen. United klarade sig förvisso utan Casemiro och Eriksen i de senaste två matcherna. Men när man ställs mot bättre motstånd i avgörande matcher håller inte ett mittfält med Sabitzer och Eriksen. Jag hoppas vi få se dansken och brassen starta imorgon. 


3. Vikten av Europa League
Topp fyra i Premier League är ett riktigt getingbo och chansen finns att man kan missa Champions League. Att vinna Europa League blir en gratischans ifall vi inte skulle avsluta på en Champions League-plats. Nu hoppas jag att vi inte hamnar i den situationen men att vi är kvar i Europa League kan bli en räddare i nöden om allt går åt helvete. Vi är fortfarande kvar i FA-cupen och har chansen att ta hem fler titlar. Sålänge vi gör jobbet imorgon och tar med ett bra resultat till returmötet i Sevilla är jag nöjd. Det behöver inte vara vackra segrar utan ska man tävla på flera fronter så måste man vara "nitty and gritty"

Tips: 2-0 (Fernandes x2)
Arena, datum, matchstart: Old Trafford, torsdag 13 april, 21.00
Turnering: Europa League
Stream: Viaplay, TV6, Viasat sport premium

Blir Marcus Rashfords avbräck för stort eller kommer Bruno leda oss till ett bra resultat imorgon? Skriv era tankar nedan. 

GGMU

TV: Rashford missar EL-kvarten – och flera matcher ytterligare
 

Eric Länje2023-04-12 19:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U