Inför matchen-intervjun: ”Har stora förhoppningar på att vi kan bjuda på en riktigt bra fotbollsmatch”

Inför matchen-intervjun: ”Har stora förhoppningar på att vi kan bjuda på en riktigt bra fotbollsmatch”

Manchester United-redaktionens chefredaktör Gustav Kulle delar med sig av sina tankar och åsikter inför kvällens rivalmöte på Old Trafford.

Efter en katastrofal start på säsongen väntar nu det största mötet i engelsk fotboll. Hur går tankarna inför kvällens match med Liverpool?
- Det är så mycket som hänt i och kring klubben senaste veckorna, med både spelarövergångar och potentiellt nya ägare, att Liverpool-matchen fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Det handlar trots allt om vår historiskt sett största rival! Två riktiga bottennapp till insatser tilltrotts ser jag otroligt mycket fram emot att fortsätta se Erik ten Hags resa med laget. Vi möter ett Liverpool som förstås är långt mycket längre komna på sin resa som lag men de här matcherna lever sitt eget liv. Jag har stora förhoppningar på att vi kan bjuda på en riktigt bra fotbollsmatch.

Om du hade möjlighet att bestämma och styra i detta nu, vad skulle du först och främst göra för att försöka få rätsida på Manchester United igen?
- Jag skulle se till att ten Hag får den förstärkning han behöver till truppen närmaste tio dagarna. En ytter, en konventionell nummer nio, en reservmålvakt och eventuellt en till mittfältare. Sen handlar det om att ge honom arbetsro och tålamod med de kortsiktiga prestationerna. Man måste tro på honom på lång sikt och backa hans transformation av laget fullt ut. Annars är det en meningslös rekrytering. Det handlar lika mycket om ägarna, den sportsliga ledningen och truppen som för oss fans. Vi måste stå bakom projektet. 

En av världens bästa defensiva mittfältare Casemiro ska vara klar för klubben. Vad kan det betyda att få in en spelare av den digniteten?
- Det finns väldigt goda utsikter för att det kan betyda otroligt mycket. Att få in en av världens bästa defensiva mittfältare men även en erkänt hårt arbetande och professionell vinnare är precis vad den här truppen behöver. Både spelmässigt och kulturellt. Man har nu en handfull spelare som, på pappret, har erfarenhet och kunnande till att sätta en vinnarmentalitet i de här väggarna. Om de kan lyckas få ut det, så kan vi kunna titta tillbaka på den här värvningen som den absoluta vändpunkten på ett flertal år av skenande svaga prestationer. 


Den defensiva världsmittfältaren med mängder av rutin och titlar förstärker Manchester United.

Liverpool står också segerlösa så här långt och har haft en knackig inledning på säsongen. Vad behöver United göra för att störa gästerna från Merseyside?
- Det är svårt att veta exakt hur ten Hag vill ta sig an den här typen av matcher, men om man tittar historiskt så har framgångsreceptet varit att starta kompakt, succesivt våga flytta upp positionerna och inte bli för passiva, att fokusera på väldigt snabba omställningar och vara kliniska på sista tredjedelen. Det är mycket som ska klaffa där, men som du säger, Liverpool har inte heller fått ordning helt på sitt spel än så man behöver inte be om ursäkt för sig för att man går för tre poäng.

Slutligen, vad får vi se för matchbild i rivalmötet på Old Trafford?
- Troligtvis fördel av bollinnehav till Liverpool medan vi ligger på kontring. Hur matchen sedan utvecklas, beror förstås på om något av lagen får tidiga mål eller inte, men något jag är övertygad om är att vi kommer se ett extremt hungrigt Manchester United med spelare som är revanschsugna samt vill visa att just de inte behöver ersättas av ny spelare innan september. 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool