Inför Portsmouth-Barnsley

Inför Portsmouth-Barnsley

Hemmamatchen mot just Portsmouth sköts på framtiden i höstas efter drottning Elizabeths bortgång. Detta blir därför säsongen första möte lagen emellan.

Det är ytterligare en tuff bortamatch i denna veckan som väntar för Barnsley imorgon. Det var ett tag sedan vi lyckades att besegra Portsmouth på bortaplan, man får gå ända tillbaka till 1999 för att hitta en sådan.
Portsmouth verkligen rivstartade denna säsongen och låg länge topp två i tabellen innan de hamnade i en riktigt djup formsvacka och rasade i tabellen.
Efter tränarbyte verkar de ändå vara på gång igen, 2 vinster på sina 3 senaste matcher. Just nu befinner man sig på 11:e plats i tabellen, 9 poäng bakom oss.
Nya tränaren John Mousinho ställer upp sina mannar enligt 4-3-3 modell. 
Det finns flera saker att se upp med imorgon. Bästa målskytten Colby Bishop har hitintills nätat 11 gånger i ligan. Dessutom är Portsmouth väldigt starka på fasta situationer, de gör mer än 30% av sin mål på just på fasta.


Det var en riktigt skön bortaseger för Barnsley tidigare i veckan mot Oxford, också det laget väldigt farliga på sina fasta.
Michael Duff var väldigt nöjd med segern och presspelet under matchen.
- Oxford blev tvingade att förlita sig till långbollar, de hittade inga vägar att spela igenom oss. Det är en riktig komplimang för oss.

Jag har inga nya skador att rapportera om, däremot en riktigt positiv nyhet. Luke Thomas som åkte på en benfraktur i höstas är tillbaka på fotbollsplanen igen och spelade en halvlek med U-laget i veckan. Riktigt glada nyheter då Thomas var lysande fram till skadan, däremot är han inte i matchform för någon återkomst till representationslaget på ytterligare någon vecka och han är därför inte aktuell för denna matchen.
Flera nya spelare i truppen och en riktigt tuff match i onsdags, ska bli spännande att se hur Duff tänker med laguttagningen imorgon. Man ändrar ju oftast inte ett vinnande lag men det är möjligt att onsdagsmatchen kan sitta kvar lite i vissa ben och att han ger ett par pigga och utvilade chansen istället. Det märker vi imorgon.

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Collins
Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Kane, Connell, Phillips, Cadden
Norwood, Watters
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-02-03 21:04:56
Author

Fler artiklar om Barnsley