2022-10-27 18:45

PSV - Arsenal
2 - 0

Inför: PSV Eindhoven - Arsenal
Arsenal har chansen att säkra gruppsegern i bortamötet mot Ruud van Nistelrooys offensivt skickliga PSV Eindhoven.

Inför: PSV Eindhoven - Arsenal

Höstens tuffaste uppgift i Europaspelet väntar under torsdagskvällen när Arsenal reser till Eindhoven för gruppfinal mot ett revanschsuget PSV. 

PSV Eindhoven

De holländska giganterna ifrån Eindhoven har blandat och gett under hösten i Eredivisie. Klubben ligger just nu på andra plats i tabellen med fyra poäng upp till serieledarna Ajax. I senaste omgången blev det överraskande förlust i bortamötet mot Groningen. I Europa League har PSV hittills öst in mål framåt. Undantaget är den senaste matchen mot just Arsenal när de fick återvända hem ifrån London utan varken mål eller poäng. Det måste det bli ändring på i returen om Ruud van Nistelrooys manskap ska ha kvar möjligheten att bli gruppsegrarna. I PSV saknas Olivier Boscagli, Kjell Peersman, Ismael Saibari och Yorbi Vertessen samtidigt som Jamal Gonzaga är tveksam till spel. 

Arsenal 

Det har varit en härlig höst i norra Londons ädlare delar. Serieledning i Premier League och full pott så långt under gruppspelet i Europa League. Arsenal kommer dock närmast ifrån ett frustrerande och onödigt poängtapp i söndagens bortamatch mot Southampton. Mikel Arteta verkar återigen behöva klara sig utan Oleksandr Zinchenko som dras med en envis muskelskada. Saknas gör även långtidsskadade Emile Smith-Rowe och Mohamed Elneny. För att Arsenal ska säkra gruppsegern krävs minst ett oavgjort resultat under torsdagskvällen. Det här är något som undertecknad tror att Arteta är väldigt angelägen att lösa. På kort sikt för att kunna vila spelare i den avslutande gruppspelsmatchen mot Zürich som isåfall skulle bli betydelselös. På lång sikt för att skona truppen ifrån den första slutspelsomgången under en vårsäsong som redan kommer att bli komprimerad och krävande. 

Potentiell startelva:
Turner; Tomiyasu, Holding, Saliba, Tierney; Partey, Sambi; Nelson, Vieira, Martinelli; Nketiah

När? Torsdag 27 oktober kl 18:45
Hur? V Sport Xtra/Viaplay
Vad? Europa League, omgång 5
Var? Philips Arena, Eindhoven 
Tips? Oavgjort, 2-2

COYG

Ola Regen@Ola_Regen2022-10-27 09:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal