Inför Sheffield United: Oväntat tuff uppgift?

Inför Sheffield United: Oväntat tuff uppgift?

Efter en period med idel tuffa matcher vänder nu schemat för West Ham. Trots det känns uppgifterna framöver mer svårtippade än på hela säsongen. Först ut i ordningen är Sheffield United på hemmaplan.

Efter en cupvisit till och mot Lincoln som vi TV-tittare blev rånade på, är det nu återigen dags att vända blickarna emot Premier League.

Härnäst väntar kanske säsongens på förhand enklaste uppgift. Jumbon Sheffield United gästar under lördagseftermiddagen London Stadium, men trots det känner jag viss oro.

West Ham har den här säsongen tagit tio poäng. Sex av de poängen har kommit emot riktigt tufft motstånd där vi slår ur underläge. Vinsten hemma mot Chelsea, och Brighton borta.

Vinsten mot Luton är såklart också en okej insats, men inte alls som de två andra. Och i premiären, mot Bournemouth, såg det stundtals svajigt ut. I Europa har vi spelat en match. Mot serbiska TSC Backa Topola, som egentligen bara ska städas av, såg det inte heller bra ut.

Vad det går att dra för slutsats av det?

Att vi trivs bättre väldigt mycket bättre i matcher där vi inte behöver föra boll, där vi kan ligga på kontring och framför allt, där vi inte förväntas vinna. Därför tror jag att den här uppgiften blir tuffare än vad vi och många andra tror.

Med min aningen överdrivet dystra prognos ur världen, kanske vi ska fokusera på den hårda faktan inför matchen.

West Ham har inga nya skador att rapportera och ska komma till mötet med så gott som ordinarie trupp. Förhoppningsvis får vi se Mavropanos från start, istället för Aguerd. Jag tycker absolut inte att man ska döma ut marockanen än och bara glömma bort hur majestätisk han stundtals såg ut under förra säsongen, men det går heller inte att förneka att han är inne i en riktig formsvacka. Och efter Mavropanos fina insatser vid båda hans starter, börjar det bli dags för honom att bli prövad även i PL.

Kudus ska väl även han få se lite mer dagsljus i ligaspelet snart. Med de tuffa mötena ur vägen där fokuset ligger på defensiven, börjar det bli dags att få igång vår nye ghanan.

Utöver det hoppas och tror jag att vi får en snarlik elva som resten av säsongen.

Slutligen vill jag förtydliga att även jag tror att vi är favoriter i den här matchen. Men bara för att Sheffield United har stått för en smått usel start på årets säsong, tror jag inte att det är ett lag som West Ham klarar av att bara ”städa av”. Det kommer bli tufft, det kommer bli kamp och det kommer framför allt bli ett test. Ett test för att se hur vi står oss mot lag i Premier League som vi ”ska slå”. För det har vi inte fått än.

Jag hoppas på 2-0. Bowen och Antonio med varsin!

COYI!
 

Kasper Ljungström2023-09-29 17:22:00
Author

Fler artiklar om West Ham