Broadhall Way, 2023-10-28 16:00

Stevenage - Derby

Inför Stevenage - Derby

Inför Stevenage - Derby

Vinst i senaste matchen, kan det vara början på en trepoängsresa med kliv uppåt i tabellen. Lördagens besök i Stevenage kan ge ett svar.

Visst kändes det gott att se Max Bird och Nathaniel Mendez-Laing briljera under tisdagsmatchen mot Exeter City. Kan deras framfart inspirera fler spelare, visst vore det precis vad vi behöver. En som ytterligare bör nämnas är Craig Forsyth, han var säkert tänkt som en back-up som vänsterback men har varit oerhört stabil. Hans vänsterfot låg bakom båda målen i tisdags, tyvärr var hans högerfot inte lika framgångsrik när han blev ensam framför Exetermålet  -  men man kan inte få allt. Nu fick vi våra efterlängtade tre poäng, men en tvåmålsseger känns ändå som ett underbetyg efter alla klara måltillfällen som skapades. Under Exetermatchen fick jag en känsla av att flera av spelarna skulle göra sig en karriär i amerikansk fotboll, för visst är det väl där du skall skjuta över ribban? Det är häpnadsväckande att våra spelare som inte gör annat än att träna och spela fotboll har så uppenbart svårt att få skotten att hamna innanför målramen. Det kan kosta placeringar när vi summerar säsongen fram i vår.

Det som var annorlunda mot Exeter var inledande halva första halvleken. Snabba passningar, rörelse och fart som vi knappast sett under säsongen. Tyvärr gav det ingen utdelning trots ett antal målchanser. Förhoppningsvis får vi se detta igen kommande matcher, men att det pågår under längre tid. Kan Paul Warne ha en annan taktik när det gäller spel på bortaplan och ha en mer avvaktande spelplan? Men mina låga taktiska fotbollskunskaper skulle jag ändå förorda att ha samma plan som i tisdags när vi möter Stevenage. Det skulle kunna vara en överraskning som tar The Boro på sängen. Det är alltid svårt att sia om hur Warne tänker, men vi lär bli varse på lördag eftermiddag.

När det gäller laguttagning finns de två tydliga åsikter. Dels ändra aldrig på ett vinnande lag och dels att man skall ändra utifrån motståndare och hur tätt spelschema det är. Min känsla är att Warne är av det första alternativet, främst för att ge en boost till de som startade senast. För egen del föredrar jag det andra alternativet, men undertecknad och Warne brukar ha olika åsikter om laguttagningar vilket gör att vi garanterat startar med samma manskap som i tisdags. Och det är ju så, Warne bestämmer!

Om vi ändå leker med tanken på att förändringar i startelvan skulle komma på tal, vilka spelare bör egentligen ha en startplats efter senaste matchen. I min lilla värld är det två spelare som aspirerar på en startplats. Tom Barkhuizen och Conor Washington. Barkhuizen skulle vara att föredra framför Kane Wilson om Warne vill ha en mer offensiv uppställning. Wilson, som vi tidigare sett kunna dribbla genom ett försvar på sin högersida visade inget sådant mot Exeter. Vill Warne ha en mer defensiv uppställning är Wilson att föredra framför Barkhuizen. Washington, som har bra fart under fötterna och vet var målet är, skulle jag vilja ha som starter. Frågan är dock vem han skulle ersätta, det lämnar jag i så fall till han som har betalt för sina beslut. En spelare som jag trott på mycket är James Collins, men tror inte han är aktuell efter verkligen skjutit sig i foten under sitt inhopp i tisdags. Hans möjlighet till att passa en sopren Barkhuizen som hade en egen halv planhalva under en kontring ersattes med ett eget halvdant skott. Nejdu Collins, där sjönk din ranking.

Stevenage är en ny bekantskap för The Rams. Bildad 1976 som Stevenage Borough efter resterna av Stevenage Athletic. När de äntrade Football League 2010 bytte klubben namn till Stevenage FC. De har hållit till i League Two tills denna säsong efter en andraplats i våras. Stevenage har börjat bra och är i dagsläget på positionen före The Rams. Hittills har de tagit fler poäng på bortaplan än vid hemmaspel, något som känns igen? Manager är Steve Evans som en gång i tiden hade en viss Paul Warne som spelare när han var ansvarig i Rotherham United.

Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Nyambe - Nelson – Cashin – Forsyth
Wilson – Bird – Hourihane -  Mendez-Laing
Sibley - Waghorn


 

Stefan Borg2023-10-27 14:25:05
Author

Fler artiklar om Derby