Bescot Stadium, 2023-08-12 16:00

Walsall - Stockport

Inför Walsall – Stockport
Chris Hussey ställs mot sitt förra lag Stockport som han lämnade för Walsall under sommaren.

Inför Walsall – Stockport

Walsall förbereder sig för att spela säsongens första hemmamatch. Man tar emot det tippade topplaget Stockport County på the Pundland Bescot Stadium.

Tävling: EFL League Two 
Spelplats: Poundland Bescot Stadium, Walsall 
Datum & Tid: 2023-08-12 kl. 16.00 
Domare: Jacob Miles 

Trots att man åkte på en förlust mot Blackburn i tisdags ska spelarna vara stolta över insatsen. Det var flera spelare som utmärkte sig positivt mot Blackburn vilket gör att Mat Sadler kommer få problem att välja startelvan imorgon. 

Joe Foulkes och Ross Tierney som båda debuterade spelade enligt mig till sig en plats i startelvan. Dessutom har vi Freddie Draper tillgänglig efter att ha suttit av dom två första matcherna på grund av en avstängning. 

Dessutom kan vi ha Priestley Farquharson tillbaka från skada vilket gör att kampen om en plats i backlinjen hårdnar ytterligare.  

Om Farquharson är tillbaka har man en näst intill skadefri trupp om man räknar bort långtidsskadade Jack Earing och Rollin Menayese. Endast Tom Knowles kan räknas bort men han bör vara tillbaka inom ett par veckor. 

18-årige Ronan Maher fick komma in med kvarten kvar att spela i tisdags och krönte sitt inhopp med att göra sitt karriärs första mål. Kampen om en offensiv mittfältsplats är mycket hård med Maher, TIerney och Isaac Hutchinson som möjliga spelare i den positionen. De två förstnämnda stärkte sina möjligheter kraftigt medan Hutchinson inte nått upp i normal nivå i vare sig seriepremiären eller under sitt inhopp i tisdags. 

Stockport var troligtvis det bästa lag vi kom upp mot förra säsongen om man ser till ligaspelet. Dom har enligt mig förstärkt laget under sommaren och är på nytt ett av lagen som beräknas ligga i toppen av tabellen. Det blir inte en lätt match för Walsall som säkert inte vill öppna säsongen med tre förluster och sen åka till Wrexham för en bortamatch på tisdag. Det är en tuff öppning på säsongen och förlusten mot Morecambe var en missräkning som förhoppningsvis inte ska stå oss allt för dyrt i vår om vi är 2 poäng kort för en playoffplats.  



 

Head 2 Head 

Det senaste mötet förra säsongen blev det 50 mötet mellan lagen sedan 22 september 1900 då det första mötet spelades. 

Walsall förlorade dom fyra första möten med Stockport men har sedan dess övertaget i antalet vinster. The Saddlers har 23 vinster mot Stockports 18. Förutom dessa har nio matcher slutat oavgjort. 

Förra säsongen spelade man tre matcher mot Stockport där man spelade oavgjort 1–1 i första mötet, förlorade på hemmaplan med 2–0 strax före nyår men några dagar senare vann man med 2–1 på bortaplan i FA Cupen vilket öppnade upp för mötet med Leicester i den fjärde omgången. 

 
Skador och avstängningar 

Jack Earing är korsbandsskada och han håller på med rehabilitering och beräknas vara tillbaka under senhösten. 

Rollin Menayese har en fotskada som hållit honom borta sedan ett halvår tillbaka. Han beräknas vara tillbaka om några månader. 

Tom Knowles har en höftskada men beräknas vara tillbaka om 2–3 veckor. 

Priestley Farquharson fick känning av en ljumskskada veckan före seriepremiären och han kan eventuellt vara tillbaka till imorgon alternativt till tisdagens match mot Wrexham. 

Inga avstängningar finns i dagsläget. 


Domarteamet 

EFL har utsett Jacob Miles som huvuddomare och till sin hjälp kommer han ha assisterande Simon Shaw och Jake Topp. Som fjärdedomare kommer vi se Declan O’Shea. 

Detta är Miles första match för säsongen. Han dömde sin senaste match i början av maj när han var huvuddomare i mötet mellan Arsenal U21 och Manchester City U21 i Premier League 2. 

Förra säsongen dömde han matcher i Vanarama Conference League och Premier League 2. Detta första matchen han dömer i EFL. Han har genom åren dömt 81 matcher och de flesta i Vanarama National League och Premier League 2.  




 
Mina tankar om matchen 

Walsall behöver en seger inte bara för att halka efter i ligan men även för att moralen och självförtroendet ska sänkas inom laget. Det har varit en mycket positiv och optimistisk stämning kring laget ända sedan början av försäsongen men några dåliga resultat kan sänka det rätt fort. 

Blir det som mot Morecambe där man skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen men inte fick in bollen och sen släpper in billiga mål bakåt är det lätt att det blir uppförsbacke. Just nu är fansen bakom laget men det brukar inte ta så många förluster innan det låter annorlunda från läktarplats. En vinst är jätteviktig och skulle man ta en sån mot Stockport som är ett tippat topplag skulle det kännas dubbel glädje.  

Jag hoppas man bygger vidare på det spel man visade upp i tisdags som var mycket anfallsinriktat och underhållande. Jag hoppas Walsall bjuder upp till match och att vi får se en underhållande och händelserik tillställning. 

En till sak som jag håller tummarna för är att Joe Foulkes får ännu en chans från start. Han var pigg från start i tisdags och hade en anfallsvilja där han hela tiden försökte ta sig fram offensivt längs högerkanten.  

 
Nästa veckas matcher

Jag kommer troligtvis missa matchen imorgon då jag är bortrest och jag kommer definitivt missa tisdagens match då jag kommer befinna mig i områden utan mobiltäckning.  

Det innebär att det med stor sannolikhet inte kommer dyka upp någon matchrapport efter matchen imorgon och varken en inför- eller matchrapport för matchen mot Wrexham på tisdag.  

Jag hoppas vara åter till nästa helg 19/8 när man spelar bortamatch mot Crewe. 

Pär Stener@perstener2023-08-11 14:52:00
Author

Fler artiklar om Walsall