2023-09-02 16:00

Burnley - Tottenham

Kan Burnley ställa till det för Spurs?
Richarlison gjorde mål i cupen, men har varit ett frågetecken efter att han linkat av planen mot Fulham. Nu kan han spela, frågan är om han får det.

Kan Burnley ställa till det för Spurs?

Tottenham har inlett ligaspelet starkt, och på lördagen väntar en bortamatch mot Burnley. Ange Postecoglou har hittat ett vinnande lag, och Spurs väntas ställa upp med ungefär samma elva som vi börjat vänja oss vid. Veckans cupmisslyckande mot Fulham är inte glömt, men det var till största del reserverna som spelade den matchen, men nykomlingen Burnley kan komma att ställa till det.

Det har gått så snabbt. Ange Postecoglou har hittat helt rätt från start, och det lär inte behövas några större förändringar i det här laget. Den stora frågan är om Richarlison är mannen att leda Spurs anfall, eller om Heung-min Son ska ta klivet upp. Richarlison linkade av mot Fulham, men han rapporteras vara i speldugligt skick.


Burnley kan hota
Nykomlingen Burnley vann Championship i stor stil. Marginalen till kvalplatserna var 21 poäng, vilket är en förkrossande överlägsenhet om man jämför med Luton som lyckades kvala sig upp. Nu står både Burnley och Luton på noll poäng, precis som den tredje nykomligen Sheffield U. Det är såklart oroväckande för nykomlingarna, speciellt då dom brukar inleda ganska starkt. 

Tottenham har plockat 7 poäng, men har en match mer spelad än Burnley. Det är bara Manchester City som gått starkare under säsongsinledningen. Tottenham har dessutom hållit nollan i två raka ligamatcher, vilket känns oerhört viktigt. Spurs släppte in alldeles för många mål förra säsongen, men nu har en ny målvakt kommit in, man har en ny mittback och en ny ytterback, och på mittfältet spelar två mer tillbakadragna spelare som inte fick särskilt mycket speltid förra säsongen, och framför tar nyförvärvet James Maddison plats. Det är verkligen att bygga om ett lag.


Maddison är lagets viktigaste spelare?
Många förstod nog att James Maddison var ett klokt nyförvärv. Men att han skulle göra så här stor skillnad redan från start har nog ändå överraskat många. Maddison rör sig på ett sätt som öppnar upp motståndarlaget, och han tänker fotboll på ett helt annat sätt än vad vi vant oss av spelare i det här laget. Mot Burnley är han återigen den stora nyckelspelaren.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero Van de Ven Udogie
Sarr Bissouma
Kulusevski Maddison Son
Richarlison

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-09-01 16:48:00
Author

Fler artiklar om Tottenham