Goodison Park, 2024-02-03 13:30

Everton - Tottenham

Kan Spurs förvärra Evertons kris?
Kan Spurs ta dubbeln mot Everton?

Kan Spurs förvärra Evertons kris?

Tottenham spelar på lördagen borta mot Everton. När lagen möttes i december inleddes en djup svacka för Everton. Spurs möter nu en motståndare som ligger på nedflyttningplats.

Tottenham mår bra. Man har lyckats förstärka truppen under januari och man klev i veckan upp till fjärde plats. För Everton ser det värre ut. Det betyder inte att det kommer att bli lätt för Spurs, utan istället har vi ett desperat Everton som måste börja plocka poäng.


Everton på nedflyttningsplats
Spurs besegrade för två månader sedan Everton med 2-1. Då mötte Spurs ett formstarkt lag som hade tänt till ordentligt efter att ha tilldömts poängavdrag. Efter mötet med Spurs har Everton fortfarande inte vunnit i ligan, och därför ligger man nu på nedflyttningsplats.

Spurs lyckades i veckan besegra Brentford, men det var efter vissa besvär. Nu spelar man den tidiga lördagsmatchen, och det ska bli spännande att se hur Ange Postecoglou väljer att formera laget. Dels har vi det faktum att det är få dagar mellan matcherna, så kanske behöver någon vila, men vi har också Postecoglous lyckade dubbelbyte i halvtid att tänka på. Rodrigo Bentancur fick gå ut, men väntas ändå spela från start här. Pepe Matar Sarr är tillbaka från mästerakapet i Afrika, men kanske mår han bäst av att inleda på bänken.


Många poäng krävs för topp 4
Mycket tyder på att det kommer att krävas många poäng under våren för att nå topp 4. Ett bortamöte med Everton är verkligen inga säkra tre poång, men Spurs kliver in som favorit. Spurs skulle må mycket bra av tre poång, medan Evertons kris skulle förvärras ytterligare.

Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bentancur Højbjerg
Kulusevski Maddison Werner
Richarlison
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-02-02 15:09:00
Author

Fler artiklar om Tottenham