Leicester – Birmingham 3-0
Vardy nickar in 1-0.

Ett reservlagsbetonat Leicester avancerade i FA-cupen genom 3-0 hemma mot Birmingham.

Som väntat vädrade Enzo Maresca bänken i FA-cupen då ligakonkurrenten och närbelägna Birmingham City gästade King Power Stadium. Tio byten i elvan som kryssade mot Ipswich senast.

Imponerande 4500 tillresta fans fick se sitt Birmingham börja klart bäst med ett frenetiskt presspel som hemmalaget inte alls kunde hantera, förutom storspelande backupmålvakten Jakub Stolarczyk som mottade allt möjligen förutom Jay Stansfields stolpträff.

The Foxes skapade nästan ingenting i den första halvleken och en drös misstag tröttnade Maresca på i paus då han gjorde ett trippelbyte som direkt fick effekt, särskilt högerbacken Ricardo som stabiliserade och gav rutin särskilt framåt.

Två minuter in i andra halvleken letar sig bollen ut till Marc Albrighton på högerkanten som med ett precist inlägg hittar Jamie Vardys huvud. 37-åringen nickar in 1-0! En av de fina sakerna i livet att se Vardy göra mål.

Ledningen utökades definitivt efter att Vardy fått ett mål bortdömt för offside. Yunus Akgun vinner bollen i höjd med D:et, letar sig till skottläge och vräker iväg en riktig slägga förbi en chanslös John Ruddy. 2-0! Turkens första mål i Leicestertröjan.

Efter ett par farligare Birmingham-lägen punkterades matchen någon minut innan stopptiden då Tom Cannon passar bak till Dennis Praet som prickar in 3-0.