Leicester - Watford 2-0

Leicester tillbaka på vinnarspåret efter en komfortabel seger hemma mot Watford under lördagseftermiddagen.

Förra helgens landslagsuppehåll kom lägligt för Enzo Marescas gäng som efter en fantastisk start på säsongen nu hade två raka förluster på pappret.

Med Leeds och Southampton jagandes i tabellen så var Rävarna i behov av en trepoängare under gårdagen, och det var även något man lyckades med trots att det satt långt inne.

Leicester dominerade från minut ett och bortalaget skapade knappt en farlig målchans under hela matchen.

Försvarsspelet går inte att klaga på. Vesterguard gjorde ett gediget arbete i luftrummet, samtidigt som hans kollega Wout Faes återigen stod för en fenomenal insats. Championships bästa mittback?

Anfallsmässigt skapade Leicester mestadels halvchanser, oftast genom Kiernan Dewsbury-Hall och Stephy Mavididi. Kelechi Iheanacho fick chansen från start, men gjorde inget speciellt intryck. Nigerianen har fortsatt svårt att hitta formen.

Den första halvleken var alldeles för tempofattig för att kunna få håll på ett stabilt Watford-försvar. Något som Enzo Maresca uppmärksammade i halvtid och laget lyssnade.

I den andra halvleken ökade hemmalaget takten och då öppnade sig ytorna.

Jamie Vardy byttes in och hamnade direkt i centrum med två grova missar.

36-åringen kom dock att revanschera sig när han sedan tryckte in 1-0 via en fast situation. Och sedan avgjorde matchen med att dundra in 2-0 på straff.

Leicester hade chanser att göra flera mål under den andra halvleken, men likt tidigare matcher är vi inte effektiva när chanserna ges.

Sammanfattningsvis en klart godkänd match och tre poäng som gör att avståndet ökar till lagen närmast under. Leeds, Southampton och Ipswich tappade alla poäng under helgen!

Och för att tillägga. Jamie Vardy: Inbytt, dubbla mål, vinner straff, blir varnad, tacklar sig nästan till ett rött, missar öppet mål, slår sig själv i ansiktet och gör slängkyssar till bortastå. Hur kan man inte älska denna människa!