Luis Guilherme till West Ham

Luis Guilherme till West Ham

West Ham har signat Luis Guilherme.

West Ham har skrivit kontrakt med 18 årige Luis Guilherme från Palmeiras Brasilien. Han har skrivit på ett 5 års kontrakt. Det har även ryktats om att det skulle finnas med en option på ytterligare ett år om West Ham så önskar. Som vanligt nämns ingen köpesumma men ryktena har sagt €23 miljoner + ytterligare €7 miljoner i diverse tilläggsklausuler. Palmeiras sägs också ha en 20% vidareförsäljningsklausul om West Ham säljer honom vidare. Detta är något som bl a transgergurun Fabrizio Romano uppgett.

Jag kan inte komma ihåg att West Ham lagt så mycket pengar på en ung och relativt okänd spelare tidigare. Det närmsta jag kan komma ihåg är när West Ham köpte en ung tysk vid namn Savio Nserko för ca £10 miljoner för ungefär 15 år sedan. Det blev pannkaka av det köpet så låt oss hoppas att Guilherme blir en lyckad värvning. Tim Steidten som varit den drivande personen för West Ham om att värva Guilherme brukar veta vad han sysslar med så jag sätter min tilltro till honom om att det är en bra affär. Han anses vara en av Brasiliens mest lovande spelare vilket låter mycket bra och spännande.

Transfern är dock inte 100% klar än. Det krävs att de brittiska myndigheterna beviljar honom ett arbetstillstånd och att de internationella dokumenten blir signade innan allt är i hamn. Det borde dock vara formalia. Så vi kan nog räkna in Guilherme som sommarens första nyförvärv.

Guilherme är en vänsterfotad anfallare som är snabb och dribblingssäker. Han har redan spelat 40 matcher för Palmeiras och varit med om att vinna de brasilianska mästerskapen. Han har även spelat för Brasiliens U-20 landslag.

Han säger i intervjun med whufc.com att han är mycket glad över att få chansen att spela med West Ham i Premier League. Han tackar speciellt Tim Steidten över det arbete han la ner för att signa mig och för att han även tog sig tid med min familj säger Guilherme. Även Julen Lopetegui har funnits med i dealen som förklarat för Guilherme om det projekt som nu kommer att starta med Lopetegui vid rodret något Guilherme ser framemot att vara med i. Han säger vidare att det är mycket viktigt och att han är säker på att han kommer att fortsätta utvecklas och bli en än bättre spelare i West Ham.

Tim Steidten säger att han är mycket glad att Guilherme nu är en spelare i West Ham och att man följt honom under en längre tid. Det är en mycket spännande spelare så när det blev känt att han var möjlig att värva så kände både jag och Julen att vi vill ha Guilherme i West Ham. Han kan spela i hela anfallslinjen, snabb och flexibel vilket är mycket viktiga faktorer avslutar Steidten. 

Varmt välkommen till West Ham och stort lycka till Luis Guilherme.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-exciting-brazilian-winger-luis-guilherme 
https://www.whufc.com/news/seven-things-you-need-know-about-west-ham-uniteds-new-signing-luis-guilherme 
https://www.whufc.com/news/luis-guilherme-career-pictures 
https://www.whufc.com/news/impressively-potent-offensive-asset-luis-guilherme-analysed 
 




 

Arne Söderlund2024-06-13 16:50:00
Author

Fler artiklar om West Ham