Stamford Bridge, 2023-12-27 20:30

Chelsea - Crystal Palace
2 - 1

Madueke ordnade tre poäng mot Palace: ”Var en måstematch”
Noni Madueke klev fram när det gällde som mest.

Madueke ordnade tre poäng mot Palace: ”Var en måstematch”

Chelsea var i desperat behov av tre poäng i derbyt mot Crystal Palace. En VAR-granskning resulterade i straff för de kungsblå vid läge 1–1. Med en minut kvar av ordinarie tid tog Noni Madueke på sig ansvaret från straffpunkten.

Onsdagens match mot Crystal Palace hade en del gemensamt med Chelseas säsong i stort. De kungsblå har ofta problem med att kontrollera matcher i mycket mer än 45 minuter. Halvvägs in i andra halvlek mot The Eagles hittade laget sin rytm igen, och i den 89:e minuten belönades man med en straff efter att Noni Madueke välts omkull. Med både Cole Palmer och Enzo Fernandez utanför matchtruppen fanns det frågetecken om vem som skulle ta straffen.

– Jag är självsäker vid straffpunkten, jag gjorde mål på straff tidigare denna säsong. Så när jag såg att VAR dömde straff så fanns det ingen tvekan i min skalle om att jag skulle ta den, säger Madueke till officiella hemsidan.

En liten paus i ansatsen för att lura bort Henderson i Palace-kassen och ett lugnt avslut mot den vänstra stolpen innebar 2–1 till Chelseas favör, ett resultat som stod sig.

– Det var en måstematch idag. Det har varit liknande matcher säsongen igenom som vi borde ha vunnit men inte haft flytet med oss. Så jag är glad att vi gjorde jobbet idag och fick med oss alla tre poäng.

De Chelseasupportrar som skruvade på sig när Madueke tog hand om bollen inför straffsparken är förlåtna. En spelare med åtta ligaframträdanden denna säsong och som snittat 19 minuter per match han deltagit i förväntas kanske inte alltid ha självförtroendet som krävs för att förvalta en viktig straff. Noni Madueke framstår som redo att bidra mer kontinuerligt till Chelseas framgångar under återstoden av säsongen.

– Det har varit en ryckig säsong för min del. Jag har haft känningar, småskador, saker som inte gått min väg. Jag är glad över att kunna bidra från bänken idag. Om jag startar nästa match – eller har samma effekt som inhoppare – är upp till tränaren, säger den engelska U21-landslagsmannen.

19 Premier League-omgångar spelade, 19 återstår. Chelsea befinner sig i skrivande stund på tionde plats i ligan. 25 poäng ger ett snitt på 1,32. Undermålig statistik, som det förvisso finns utrymme att förbättra under säsongens andra hälft.

– Det handlar om kontinuitet för oss just nu. Vi spelar bra fotboll och gör mål nu, jag minns att vi inte gjorde de målen förra säsongen. Vi släpper fortfarande in för många mål, men jag känner att det är den där jämnheten som fattas. När vi löser det kommer vi vara ett riktigt bra lag.

– Vi har haft några riktigt bra prestationer denna säsong utan att få med oss resultatet. Det är en process, vart vi står nu kommer inte definiera oss i slutet av säsongen, säger Madueke.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-12-28 10:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea