Giuseppe Meazza, 2023-02-14 21:00

Milan - Tottenham

Milan tar emot Spurs i CL
Ska det här kunna gå vägen hänger mycket på Harry Kane.

Milan tar emot Spurs i CL

Milan tar på tisdagen emot Tottenham i Champions Leagues åttondelsfinaler. Det är två formsvaga lag som möts och Spurs står utan tre centrala mittfältare. Returen i London spelas den 8 mars.

När allt går fel finns i alla fall Champions League här för att kanske kunna rädda säsongen. Tottenhams förlust mot Leicester har tagit hårt på många supportrar. Men precis som vinsten mot Manchester City för bara en vecka sedan visade kan allt ändras mycket snabbt. En vinst här och det är lätt att glömma hur illa det kändes efter lördagens förlust med 4-1.


Mittfältskris i Spurs
Pierre Emile Højbjerg är avstängd, så där visste Spurs att man skulle få det lite jobbigt. Yves Bissouma har inte övertygat, men han var ändå det givna valet tills han nyligen skadade sig. Kvar fanns Rodrigo Bentancur som växt fram till en nyckelspelare, men han skadade sig så illa mot Leicester att han kommer att missa resten av säsongen och antagligen mycket mer än så.

Det är inte bara mittfältare som är borta. Även Hugo Lloris är skadad. Leicester visste att Fraser Forster har en lång väg ner och att det mesta som rullas en bit bort från honom även kommer att passera honom. Frågan är om Milan är lika pålästa.


Allmän kris i Milan
Milan vann Serie A förra säsongen. Nu ligger man två poäng från amdraplatsen. Det låter inte så farligt. Men Napoli är 18 poäng före. Milan besegrade visserligen Torino i fredags, men innan dess radades förlusterna upp. Den 4 januari besegrade man Salernitana, men sedan spelade man sju matcher utan vinst vilket inte hör till vanligheterna. Det är alltså en formsvag motståndare som Spurs ställs mot i detta första möte. Returen spelas den 8 mars.

Möjlig startelva Spurs:
Forster
Romero Dier Davies
Royal Sarr Skipp Perišic
Kulusevski Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-02-13 19:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham