Millie Bright är Chelseas nya lagkapten
Nu sitter bindeln permanent på Brights vänsterarm.

Millie Bright är Chelseas nya lagkapten

Chelsea jagar en rekordsvit i form av en femte ligatitel i rad denna säsong. Magdalena Eriksson har lämnat för Bayern München. Den som nu ska leda trupperna i kampen om ännu en WSL-buckla är Millie Bright.

Under fredagen kom beskedet från Chelseas officiella hemsida att Millie Bright är ny lagkapten för Chelsea Women. Ingen överraskning egentligen, Bright har agerat vicekapten under lång tid och lyft flertalet troféer tillsammans med Magda Eriksson när finalerna har vunnits. Utnämningen ska dock bekräftas, vilket 30-åriga Bright är mäkta nöjd med.

– Det är en enorm ära att ha rollen som lagkapten. Chelsea är mitt hem, det har det alltid varit och kommer alltid att vara. Jag är överlycklig över att inneha den titeln, men inget kommer förändras, jag är i en väldigt priviligierad position, säger Bright i samband med utnämningen.

– Jag är glad och tacksam över förtroendet som Emma har givit mig i den här positionen. Det är en ära att vara Chelseas kapten och jag ser fram emot säsongen som väntar.

Emma Hayes värvade Millie Bright från Doncaster Belles redan 2014, duon utgör tillsammans två enormt viktiga pjäser i Chelseas ryggrad. Utöver det bågnande prisskåpet med klubblagsmeriter som mittbacken samlat ihop blev hon i somras VM-tvåa med sitt England, ett år efter att ha vunnit EM på hemmaplan.

– Jag vill passa på att gratulera Millie som vår nya kapten. Jag har sett henne växa som spelare och som person i nio års tid, vi har jobbat tillsammans och hon är redo för detta. Den största komplimangen jag kan ge henne är att hon alltid finns där. Oavsett vilken utmaning, hur stor matchen än är så kan hon hantera pressen och förväntningarna, säger tränare Emma Hayes.

– Även utan kaptensbindeln har hon varit en ledare i många år. Jag talar inte enbart om exemplet hon sätter. Hon är högljudd, organiserar och driver på laget, oavsett om vi jagar ett mål eller ska stänga en match. Jag kan knappt beskriva hur viktigt det är för en tränare att ha en sådan spelare ute på planen, fortsätter Hayes.

Under sina hittills nio år i klubben har Millie Bright nått upp i 245 framträdanden och vunnit hela 15 titlar. Trots en skada som höll henne borta under delar av vårsäsongen jobbade hon sig tillbaka för att vara en minst lika stor kugge för England som hon är för Chelsea på väg till VM-finalen. Prestationerna för klubb- och landslag har dessutom sett till att hon finns med bland de nominerade till Ballon d’Or, vars vinnare meddelas i oktober.

Vi passar på att gratulera Millie Bright till utnämningen som lagkapten! En mer värdig person går nog inte att hitta. Nu börjar det hårda arbetet med att försvara de inhemska titlarna samtidigt som Champions League hägrar. Det blir en härlig säsong.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-09-29 14:13:35
Author

Fler artiklar om Chelsea