Pochettino hyllar Colwill - “Han kommer vara en del av vårt lag”

Pochettino hyllar Colwill - “Han kommer vara en del av vårt lag”

Under natten mellan lördagen och söndagen ställdes Chelsea mot Brighton i det första mötet av USA-touren. Levi Colwill, som spenderade förra säsongen på lån hos Brighton, startade för Chelsea och imponerade. Huvudtränaren Pochettino hyllade 20-åringen efter matchen och säkrade hans framtid i Chelsea.

– Vi behöver inte uttala oss om ingenting. Han är vår spelare och han kommer att fortsätta med oss, börjar Pochettino. 

– Jag är nöjd med honom, hans prestation var bra idag, bättre än jag förväntade mig för att det var bara hans första match med oss efter säsongen i Brighton.

– Jag tror han kan bli en av de bästa mittbackarna i England. 

– Han kommer vara en del av vårt lag, avslutar Pochettino.


Det har diskuterats mycket om Levi Colwills framtid i Chelsea. Efter en lovande säsong i Brighton har flera klubbar i England visat intresse för Cobham-produkten, däribland Liverpool men också kustlaget. Colwill har ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea, men även en option från klubben att förlänga ännu ett år. Både spelare och Londonlaget vill diskutera ett nytt kontrakt, men som det rapporterats tidigare så vill Colwill veta mer om sin roll under Pochettino innan han skriver på något. Det ser ut som att Colwill har imponerat på Pochettino och parterna kommer att hitta en överenskommelse.

Brighton har försökt att få tillbaka Colwill permanent efter ett lyckat lån förra säsongen. Kustlaget ska ha skickat ett klubbrekordbud på £40m till Chelsea, som snabbt nekades. Man har även försökt inkludera 20-åringen i förhandlingar om mittfältaren Moises Caicedo, men Chelsea har varit tydliga i sina intentioner, Colwill stannar i Chelsea och är en viktig del för deras framtida bygge. Men Brighton fortsätter att försöka. I Brightons huvudtränarens presskonferens innan matchen talade han om Colwill och föreslog en bytesaffär. 

– För stunden är Moises (Caicedo) en Brighton spelare. Jag pratade med Tony Bloom (ägare) och han sa till mig att om förutsättningarna inte förändras, stannar Moises hos oss, säger tränaren Roberto De Zerbi.

– Detta är två frågor. Inte bara om Caicedo, men också om Colwill, och kanske det kan vara (ett byte), säger De Zerbi om intresset för Colwill och hans löfte till Caicedo om en flytt.  

– Jag skulle vilja spela med Caicedo och Colwill tillsammans men för stunden kan jag bara prata om Caicedo för Colwill är inte en av mina spelare, avslutar De Zerbi.


Colwill spelade 81 minuter i 4-3 vinsten för Chelsea mot Brighton i natt. 20-åringen imponerade särskilt under första halvlek då han tillsammans med 38-årige Thiago Silva stoppade flera farliga attacker från ett samspelet Brighton. Som vi sett tidigare visade Colwill sitt starka försvarsspel, var bra i luftspelet och var duktig med boll. Särskilt i passningsspelet så visade Colwill sina speciella talanger då han hade flera bollar som hotade Brightons backlinje, särskilt till Chilwell som gjorde flera bra löpningar på sin vänsterkant. Men han visade också delar att förbättra. Han orsakade en onödig straff och var ibland felpositionerad i backlinjen, men de kan man nästan förvänta sig av en spelare som precis anslutit till Chelsea efter semestern. Jag är säker på att Colwill kommer göra mycket gott i Chelsea framöver.  

Om du vill läsa mer om Colwill, hans kontraktssituation och vad han är för sorts spelare finns det en spelanalys HÄR.     

Källor: Samuel Draper, Dailymail/ Nizaar Kinsella, Evening Standard

Nils OlinNilsOlin012023-07-23 11:40:58
Author

Fler artiklar om Chelsea