Quo Vadis? - Läget i truppen

Idag är det en stor dag. Min namnsdag naturligtvis och bara det gör att flaggor hissas, fyrverkerier skjuts iväg, hyenor brölar och små söta undulater gör piruetter. På London Colney tänker säkerligen inte Edu så mycket på det utan tar sig en croissant och en stark kaffe, tittar ned på sin mobiltelefon(hoppas han får massage för den nacken, för så fort jag ser honom på läktaren så har han näsan i mobiltelefonen) och funderar på hur han skall lösa upp den del av truppen som återstår att hantera. 
Truppen börjar bli komplett, men saknar något eller möjligen två namn. Flera namn har florerat på sistone; Youri Tielemans har varit ett hett namn hela sommaren, men tiden börjar långsamt gå ut. Det är förvisso tolv dagar kvar och mycket kan hända. Men det finns också fem spelare i A-truppen som behöver hitta ett annat hem och som står på listan för nya äventyr.

* Hector Bellerín var hos Betís förra säsongen och gjorde det mycket bra. Spanjoren som varit hos Gunners i över tio år har ingen framtid hos Artéta utan man söker med ljus och lykta efter möjligheter i Spanien för den gode ytterbacken med känsla för mode och kultur. Det har pratats om Arletico Madrid eller Betís med de sistnämnda som mest intresserade. Samtidigt har de problem med finanserna, så än så länge är detta väldigt osäkert. 

* Nicolas Pépé är en svår nöt att knäcka. Fortfarande med i matchtruppen som ett dugligt alternativ på högerkanten. Om Bukayo Saka går sönder, så kan Pépé ersätta och göra det bra i flera matcher. Samtidigt är det inte nöjaktigt för denne rekordvärvning att nöta bänk och här söker Edu en lösning, som antingen innebär försäljning för att bli av med den stora lönekostnaden. Jo, Pépé tjänar bra och det är en av anledningarna till att han nog inte släpper kontraktet i brådrasket. En annan variant är ett lån, men då måste man komma överens om hur man gör med lönen. Än så länge finns få glödheta intressenter dock. 

* Ainsley Maitland-Niles är spelaren som var bäst på plan i Community Shield, blev snabbt glödhet, fick en landskamp för England och sedan snabbt försvann från ljuset igen. Han lånades ut till Roma och WBA, men ingen an lagen verkar ta upp hans låneavtal och köpa loss honom. Det har pratats om Newcastle, West Ham och Nottingham, men än så länge hänger det löst. Maitland-Niles är en gåta. Fortfarande - after att ha spelat toppfotboll i sex-sju år, så kan man inte klart säga var han skall spela. Är han ytterback, yttermittfältare eller innermittfältare? Jag tycker själv att han platsar bäst som defensiv mittfältare, men han saknar hårdheten och ivrigheten för att bli en toppspelare där. Quo Vadis, Maitland-Niles?

* Reiss Nelson visade återigen framfötterna på försäsongen. Gossen är en av de mest talangfulla från London Colney med en bra säsong i Feyenoord bakom sig och skulle nu försöka ta steget till seniortruppen ordentligt. Tyvärr skadades han på försäsongen och det verkar som att han tappar några månader innan han kan återta träning och hans säsong är högst tveksam. 

Tittar man på truppen i övrigt så kan det möjligtvis finnas en utlåning på gång för Rob Holding och Sambi Lokonga. Holding har varit med sedan 2016 i truppen och är en spelare som är väldigt omtyckt i truppen, av Artéta och av publiken, men efter Salibás inträde är hans speltid mycket begränsad. Sambi Lokonga är som Tavares - ett råämne med mycket talang och möjligheter. Han skulle behöva en hel säsong i en bra liga för att skaffa sig mer erfarenhet. Zinchenkos inträde i laget har gjort att han ligger långt ned i listan på möjliha mittfältsspelare och än värre blir det om Edu tar in en mittfältare till. 

Magnus Falk2022-08-19 09:31:52
Author

Fler artiklar om Arsenal